Бойко Борисов във Варна: Ако съм варненец, ще търпя ГЕРБ, докато направят АМ „Хемус“

 

 

Аз, ако съм на мястото на варненци, ще кажа, че ще търпя ГЕРБ, докато не направят “Хемус“, това каза в последния ден на август премиерът и лидер на управляващата партия Бойко Борисов във Варна. “Догодина по това време няма да има място по “Хемус“, където да не се строи“, коментира той по време на 12-ия Летен университет на Младежката ГЕРБ, който се проведе тук. По думите на министър-председателя, парите вече са отделени.

“С 10% ще вдигнем доходите през следващата година във всички сфери“, декларира предизборно премиерът Бойко Борисов пред младежката организация на партията си.

В продължение на близо два часа той отговаря на въпросите на младежите за “успехите“ на управляващата партия по всякакви теми – заплати, магистрали, футбол, външна политика, предаде Mediapool.bg.

Другото голямо обещание на Борисов бе държавата да дава по 20-30 милиона лева годишно на футболните клубове, за да се финансира изцяло детско-юношеският футбол. Причината е, че футболът е на много ниско ниво и нещо трябва да се направи.

“Ние сме готови да поемем детско-юношеския футбол на държавата. Ще струва 20-30 милиона на година. И бедните деца ще могат да тренират без такси и да имат екипчета“, каза премиерът. Той допълни: “Без татуировките и гела (за младежите), всичко съм готов да финансираме. Искате за трева, ето ви за трева. Футболът е обичан спорт от българите“.

Борисов обясни, че само от футболните клубове зависи дали ще получат пари от държавата. Парите ще се отпускат само срещу планове и методики за развитие на детско-юношеския футбол. Той се възмути, че в повечето отбори има преди всичко чужденци.

Според него след десет години Северна България ще е напълно различна след построяването на магистралата. Държавата има планове паралелно да строи и магистрала Русе-Велико Търново.

Борисов говори и за преговорите между България и Румъния за строителството на трети мост над река Дунав. Той обясни, че всичко е било готово за строителство на мост край Свищов. Имало е дори и готови компоненти, които са останали от нереализиран проект за мост в Австрия, но Румъния засега не дава ход на процеса.

“Когато фактите говорят, по-добре човек да замълчи. В рамките на само една седмица двете световни агенции Fitch и Moody’s дадоха своята положителна оценка за кредитния рейтинг на страната ни. Техните становища ги чете цял свят, на тях няма как да им кажеш какво да напишат. Двете агенции дадоха своите оценки на базата на стабилните външни и публични финанси, икономическия ръст, увеличаващия се бюджетен излишък, ниския държавен дълг, подобряващите се фискални показатели и водената от нас благоразумна политика“, това написа във Фейсбук Бойко Борисов. Публикацията му беше придружена с над 100 снимки в компанията на млади активисти и активистки на ГЕРБ от форума във Варна.