Бобъра урежда срещи с Бойко Борисов за казуса „Спартак”

Красен Кралев и Иван Портних също ще помагат на клуба да си върне имотите
Само една легенда уважи сбирката на феновете за помирение на стадион „Спартак”
Бившият футболист на Борислав Георгиев-Бобъра е уредил първата среща на феновете с Бойко Борисов, а сега прави всичко възможно да съдейства и за втора. Както е известно, ултрасите са убедени, че единствено следа намеса на премиера могат да спечелят битката за връщане на собствеността на Спартак върху неговите имоти и земи.
Бобъра в момента е треньор на втория отбор на Витоша (София), който играе в четвъртия ешелон. Както е известно, този клуб бе основан преди години именно от Бойко Борисов и той играеше за него. Борислав има контакти с премиера, а пред феновете е заявил, че Бойко е прекрасен човек, който е помогнал на всеки, който го е потърсил за помощ. Именно това давало вяра на Бобъра, че може да доведе до успешен край и мисията „Спартак”.


Както е известно, Борислав Георгиев бе десен бек на големия отбор на Спартак от сезон 1995/1996, който завърши на шесто място в „А” група – трето най-добро класиране в клубната история.
Иначе в петък в Министерството на спорта в София министър Красен Кралев разговаря за пореден път с Радостин Станев, Борислав Георгиев-Бобъра и тарторите на феновете Стефан Калименов, Евгени Балев и Томата относно казуса „Спартак Варна“.
Министърът показа ангажираност към проблема с базите на близо 100-годишния клуб и зае твърда позиция в защита на обществения интерес.
Тази седмица предстоят срещи на Красен Кралев с кмета на град Варна г-н Иван Портних, както и с мажоритарния  собственик на Спортен комплекс „Спартак“ АД. Основната тема в тях ще бъде разрешаването на проблема, посредством връщането на клубните имоти на Община Варна с право на ползване от Спартак.
Междувременно само една легенда на спартаклии – Иван Петров, уважи така наречената сбирка за помирение, организирана от привържениците на стадион „Спартак в съботната вечер. Ултрасите бяха поканили чрез медиите всички бивши футболисти, треньори, деятели и ветерани, за да си подадат ръка и единни да продължат битката за справедливата кауза на клуба.
В уречения час обаче – 18,30, се появиха единствено около стотина запалянковци, деца от школата и Петров. Те разговаряха повече от час, като лидерите на феновете разкриха детайли от срещата им с Кралев и какви са очакванията им в най-близко време за клубното бъдеще.