Близо 70 варненци участваха в отворена среща за Черноморския младежки център

„Изграждането на Черноморския младежки център има за цел да стимулира развитието на социалните иновации, фокусирани в територията на Черноморския регион. Новото пространство ще поддържа сътрудничество с останалите Европейски младежки центрове, сертифицирани от Съвета на Европа със знак за качество. Пространството ще предостави възможност за осъществяване на пилотни дейности от младежи за младежи, насочени към социалните иновации.“ Това коментира Мирчо Христов – изпълнителен директор на Сдружение „Варна – Европейска младежка столица“, по време на информационна среща за първото ключовото направление от концепцията за Варна 2017, съобщиха от пресцентъра на сдружението.
На събитието присъстваха близо 70 варненци и гости на града, съобщи общинският информационен сайт Live.Varna.bg. По-голяма част от тях представиха своята визия и очаквания за дейностите, които ще развива Черноморският младежки център, както и за инициативите, които самите те биха могли да реализират.

7 - Forum
В резултат от срещата се сформира инициатива за създаване на работна група, която ще подпомага изграждането на центъра. Към нея вече са присъединени деветима представители на неправителствения сектор и на клъстерни организации.