Бившите служители в „Пикадили“ все още не са получили пари

 

Дългогодишната служителка в „Пикадили” Мергюл Хасан изпрати сигнал до Радио Варна за това, че проблемите на бившите служители в затворената хранителна верига продължават.
Много от тях не са получавали не само дължимите заплати, но и обезщетения за болест и майчинство. Мергюл Хасан е сигнализирала много държавни институции, но от никъде все още няма отговор.
„Протестирахме, жалвахме се и се обръщахме към всички с надежда за помощ, но уви. Уж всички работят по въпроса, но ние заплатите, които сме изработили, все още не сме видели, а сметките не чакат! Кажете ми нормално ли е в ХХI век в страна членка на ЕС да се случва това? Нашият труд не е безплатен! Нещо повече. В момента десетки работници не могат да получат дори обезщетенията си за болничен. Най-тежко е положението на бременните работнички, които в този напрегнат момент от живота си са поставени в отчайващо положение. Те са разкарвани от НАП до НОИ и обратно, и никой не поема ангажимент за изплащане на полагащите им се майчински”, заяви бившата служителка във веригата.