Без коментар: Предупреждение от варненец: Внимавайте на кого отваряте

 

Читател на електронното издание “Нова Варна” сигнализира на какво се е натъкнал, като му звъннал домофонът и благодарение на това надушил нещо съмнително. Ето какво ни написа той:

“Здравейте. Искам да сигнализирам. От жк “Възраждане” съм. Днес в 10.40 се звъни на домофона. Когато вдигнах и попитах кой е, ми каза, че е за вестниците за “Кауфланд” и само да ги пусне в пощата. Казах добре, но копчето от слушалката не работи и трябваше да сляза.

Бях с чехли и доста шумен и когато ме чу, избяга. Имаме стъкло и видях, че беше видимо от ромски произход в черни дрехи, опитах се да го последвам, но изчезна безследно. Приятел от квартала ми беше казал същото и си помислих, че някой го е бъзикал, но явно търсят да ограбват къщи, докато хората са на работа. Звънят и минават с някакви тези да оставят нещо в пощата само за да им отворят и да ходят да търсят къде е оставено отключено. Аз не се притеснявам, имам куче, което ще му се “зарадва”. Моля ви споделете новината, за да се предпазят хората по някакъв начин. Благодаря предварително.”