Балджийски идва в Черно море, за да играе в Европа

„Моряците” играят пет контроли в Гърция, едната е срещу бивш тим на Бербатов

Атакуващият футболист Борислав Балджийски е приел офертата на Гонзо, без да се замисли. Той казал веднага „да”, тъй като искал да играе в Европа през лятото и е убеден, че може да го направи именно с екипа на Черно море.
Както е известно, варненският тим зимува в зона Европа – на четвърто място, а в турнира за купата на България ще играе на 1/4-финала с аматьорския Литекс.
Балджийски щял да даде всичко от себе си, за да завършат „моряците” в топ 4 и да стигнат до финал за купата. Той ще бъде използван както по двата фланга, така и зад централния нападател.
До началото на зимната подготовка на 9 януари варненци ще привлекат още 3-4 попълнения, сред които е възможно да има чужденец. В заниманията ще се включат и кадрите на клуба Петко Цанков и Николай Иванов, които през есенния полусезон ритаха за лидера в Трета лига – Североизточна група Черноморец (Балчик).
Разбра се още, че Черно море ще играе контрола с бившия тим на Димитър Бербатов ПАОК. Това ще стане по време на лагера на варненци в Гърция, където възпитаниците на Георги Иванов ще имат 5 спаринга.
Контролите в Гърция: 21 януари: Черно море – Аридеа, 25 януари: Черно море – Кардия, 28 януари: Черно море – ПАОК, 31 януари: Черно море – Ираклис, 2 февруари: Черно море – Арис.