Баба върза варненче на село, докато бере плодове

В разградското село Брестовене баба завърза внучето си, докато бере плодове. Детето е освободено след подаден сигнал на спешния номер тел. 112. Бабата на момчето, която го гледала през лятото, го завързала с кабел за бетонен стълб в овощна градина. Докато беряла сливи, възрастната жена прибегнала до тази мярка, защото по думите ѝ – внучето не слушало, разказа bTV.

„Сега съжалявам, дето съм го вързала, ама тогава го виках да дойде при мен, пък той искаше да излезе при децата да играе, а нямаше никой”, коментира бабата Иванка Донева. По думите на жената, тя не искала той да излиза сам на улицата.

След подаден от съседи сигнал на мястото идват екипи на полицията и социалните, детето е освободено. То не е пострадало и няма наранявания. Детето вече е с майка си, която живее във Варна.

Майката Цветомира уточни, че детето не е било удряно. „Говорих с него – каза, че нито го е удряла, нито го е била, стоял си е спокоен, не е плачел, това е било в рамките на десетина минути”, каза тя. „Консултирали сме майката за правата и задълженията на родителите по Семейния кодекс, Наказателния и Закона за закрила на детето”, добави Мурадие Хадиб, началник отдел „Закрила на детето“ в Кубрат. Предстои консултации да се извършат и с бабата на момчето.