Африканец зашлеви футболист на Девня в Брестак

Играещият президент на Девня 2005 Диян Кателиев изригна срещу съдията след 2:2 срещу Ботев в Брестак.
Девненци откриха чрез Христо Иванов, домакините обърнаха мача до 2:1 преди появилият се на терена играещ треньор на гостите Николай Кателиев да изравни – 2:2.
„Съдията Калоян Цветков от Варна, който е играл и при нас, беше безобразен. Той развали мача с картони, но в края, когато трябваше да вземе правилно решение, се уплаши. Тогава се откъснах сам срещу вратаря и последният в тяхната защита ме спъна. Вместо червен картон за него и фаул за нас на линията на пеналта, реферът каза, че аз сам съм се спънал. После вече нямаше какво да стори и изгони един африканец от техните, който удари шамар на Пламен Иванов”, заяви за „Народно дело Седмицата” Диян Кателиев.
Девненци са в трети в „А” областна група за мъже, като до края ще продължат да играят мач за мач и за премиите си.
Междувременно загуба с 0:3 от лидера Добруджа записа отборът на Суворово в мач от втория кръг на втория етап в първенството на Трета лига – Североизточна група в Добрич.
Домакините откриха в края на първото полувреме чрез варненеца Румен Николов, а в първите 10 минути след почивката поставиха точка на спора с два бързи гола на Беадир Беадиров и отново на Николов.
„Ние играхме добре през първото полувреме, когато при 0:0 изпуснахме три гол. За капак получихме и гол в края на полувремето, а след 3:0 в 55-ата минута срещата се доиграваше”, заявиха за „Народно дело Седмицата” треньорите на суворовци Мартин Христов и Живко Бояджиев.