Атанас Атанасов изумен от мизерията на „Локомотив“

Ремонтът на съблекалните и изкуственото тревно покритие на „Локомотив“ започва днес. Това заяви един от учредителите на ФК Спартак Атанас Атанасов.
„Теренът е в дупки и опасен за здравето на талантите и футболистите от представителния ни тим. Фирмата не е обявила срок, в който ще постави новата трева, но със сигурност за старта на сезона в Североизточна „В“ група ще сме готови“, заяви Атанасов.
Той изрази разочарование от изключително лошото състояние, в което са заварили съблекалните. „Меко казано, видяхме мизерия. Мръсният канал бе запушен и наехме машина, за да го отпуши. Тоалетните се неизползваеми, банята и душовете – амортизирани, а закачалките в съблекалните бяха от моето време. Не е за вярване, че при тези условия тук са се събличали и къпали таланти, които искат да стават футболисти“, каза още Атанасов.
Разбра се още, че двама нови футболисти се присъединиха към ФК Спартак. Това са вратарят Митко Недев, който през този месец тренираше със Суворово, и левият бек от варненската школа Петьо Василев. Последният идва от Химик (Девня). Така треньорът Траян Дянков вече разполага с 15 играчи, сред които тарторите от миналия сезон Данчо Пенев, Иван Добрев и Ивайло Русев.
Междувременно Дянков обяви, че единствената контрола на тима по време на лятната подготовка ще е между 6 и 10 август.
„Ще търсим съперник, след като мине жребият за програмата в Североизточна „В” група, тъй като не искам да играем срещу някой от отборите, с които ще се срещнем в първите 5 кръга”, заяви Дянков.