Атанасов и Янакиев за втори път с приза за Автомобилист на Варна

За втора поредна година пилотът Йордан Атанасов и навигаторът Янаки Янакиев бяха обявени за №1 сред варненските автомобилисти. Екипажът на спортен клуб АРТ Рейсинг, който през 2019 г. отново стана шампион в клас “ERT 2” в Балканския рали трофей, получи купите на победителите от директора на дирекция „Спорт“ при Община Варна Кристиан Димитров. Данчо отсъства от церемонията поради ангажименти в чужбина, но призът получи Янаки Янакиев.
Церемонията за връчване на XVI годишни автомобилни награди – Варна 2019, по традиция събра във Varna Mall десетки майстори на волана и високите скорости, призьорите от ретро рали шампионата, спортни журналисти и фенове на автомобилните спортове. Най-добре представилите се през отминалата година бяха отличени с купи и грамоти от „Нептун моторспорт“, „Авто мото ретро клуб – Варна“, СБА и Община Варна.
Специално внимание организаторът на класацията Орлин Пенев отдели на победителите в националния ретро рали шампионат Стефан Друмев и Лиляна Максимова, спечелили титлата още с дебютното си участие. Те участваха с автомобил Уно Турбо.
За първи път в ретро състезанията на Варна тази година имаше участие и на електромобили. Председателят на електромобилен клуб „Варна“ Димо Стефанов получи специална грамота за участието на представители на този клуб в надпреварата.
Призът за най-интересна проява за 2019 година заслужи Ангел Пеев, председател на национален клуб „Трабант“. Той организира авто шоу за 2019 г. по повод 30-годишнината от падането на Берлинската стена. В него участваха 80 източногермански коли от емблематичната марка, една от които реално се е врязала в „стената“ и е успяла да я разбие.