Архитект показа как да се влюбиш във Варна с игри

 

През последния активен летен месец – август, във Варна стартира инициативата „In love with Varna“. Тя продължава и през месец септември, като дава заявка трайно да остане във Варна, за да провокира граждани и гости отново и отново да се влюбват в града. Инициатор на проекта е арх. Александра Бабунска, която, влюбена в прекрасната Варна, ни въвлича да я преоткриваме и обичаме все повече и повече.

Арх. Бабунска разработи три игри, от които две настолни и една на открито, чрез които помага на всички участници да опознаят Варна и нейните забележителности. Чрез игрите участниците учат, като се образоват и се съревновават, но не и състезават. Те са лесни за възприемане и се играят приятно и лесно, по отбори. От тях всеки участник си тръгва с повече знания за морската ни столица. В основата и на трите игри е градското пространство и споделената отговорност към него. Като архитект, Александра притежава особена чувствителност към опазването на културно-историческото наследство. Чрез игрите, които създава и популяризира вече повече от месец, тя цели да привлече общественото внимание към градоустройствените проблеми.

И трите игри представляват „мозъчен тръст“, провокиращ всички – от обикновения гражданин до отговарящата за това институция, да се ангажират със заобикалящата ни среда, създавайки по-добра комуникация и ефективни решения за подобряване на градския облик.

Арх. Бабунска е иноватор, който с женска елегантност ни провокира да насочим усилията си към това, което можем да направим по-добре, а не обратното. Нейният позитивизъм заразява и мотивира гражданите сами да създадат уютна заобикаляща ги среда. Като един добър лидер арх. Бабунска обича, създава и споделя една мечта за по-добра градска среда, в която ни въвлича.