Арестуваха мъжа на кметицата на Езерово за наркотици

Екип на „Народно дело Седмицата“

Жители на общините Девня и Белослав настояха пред обществото да бъде изнесена цялата истина за скорошния арест на местен наркоразпространител. А тя е, че той живее под един покрив на семейни начала с представител на местната власт – кметът на с. Езерово Магдалена Ганева. Този факт е нещо като обществена тайна в Девня. Загрижени родители дори са разлепили в града бележки, които разкриват този факт, придружени със снимка на двойката.
Доскоро на това можеше да се погледне като на кампания, целяща да злепостави кметицата. Но точно преди седмица нейният мъж, с когото нямат сключен брак, е арестуван. На 12 декември полицията задържа в Девня 26-годишен мъж с пакетче марихуана. След разпит той отвежда служителите на реда до къщата на човека, от който я е купил. Това е 34-годишният Ивелин Пенев – мъжът, с когото кметът на Езерово Магдалена Ганева живее.
На мястото е открита не само още марихуана, а и електронна везна. Наши източници разкриха, че това е повод той да бъде обвинен не само за държане на наркотици, но и за това, че ги разпространява.


Кметът на община Белослав Деян Иванов, от която с. Езерово е част, индиректно потвърди за случая. На въпроса ни дали смята да й иска оставката и дали това е в правомощията му, кметът не даде конкретен отговор на този етап. Той коментира, че се е свързал с нея и тя му е казала, че не е омъжена официално за Ивелин Пенев, както и това, че тя не желае сама да даде коментар по ареста.


Магдалена Ганева е избрана за кмет на селото като представител на ГЕРБ на последните местни избори с над 58 % от гласовете на жителите му. Нейната професионална специалност е PR и журналистика. Информацията за случая, който с право може да се определи като скандален, беше публикувана още на 19 декември от най-четения варненски сайт „Петел.бг“. За изминалите дни официална позиция или реакция на изнесената информация няма нито от страна на администрацията в Белослав, нито от организацията на ГЕРБ в общината, ръководена от Недялко Липчев, нито от Иван Портних, който освен кмет на Варна е и областен координатор на управляващата партия.