Антон Радушев – една спортна емблема на Варна стана на 80!

65 години от тях треньорът е отдал на любимия си тенис на маса
Със СКТМ „Комфорт” спечели над 100 медала от държавни първенства
Със стилно тържество отпразнува своя 80-годишен юбилей доайенът на тениса на маса и една от спортните емблеми на Варна Антон Радушев. Сред гостите в ресторанта на общината бяха елитни бизнесмени, спортисти, треньори и ръководители от няколко поколения, видни съдии и нотариуси, както и състезателките на СКТМ „Комфорт”, които под ръководството на Радушев донесоха пет отборни титли на клуба през последните 10 години.
Наздравици за здравето на юбиляря вдигнаха Атанас Костурков, Марин Йорданов, Жана Кирчева, Здравко Дянков, Мария Чиприянова, Ставри Димитров, Иван Иванов (ръгби), Иван Янков, Радостин Димитров, д-р Христо Кьосев, Евелина Янчева, Трайчо Атанасов и други. От София специално за празника дойде председателят на федерацията по тенис на маса Стефан Китов, а ОСК „ЖСК-Спартак” и ССК „Черно море” бяха представени от шефовете си Иван Иванов и Бончо Бонев.

 
Бившият вратар на футболния „Спартак” Георги Арнаудов прочете поздравителен адрес до Радушев от кмета на Варна Иван Портних, а Китов зарадва юбиляря с картина, нарисувана лично от спортния министър Красен Кралев. Шефът на спартаклии Иван Иванов пък видя добра поличба във факта, че на рождения ден на Радушев варненец отново е спортен министър и изрази убеденост, че той ще помага на местния спорт да върви нагоре. Иванов обяви също, че е предложил Антон Радушев да бъде удостоен със златна значка на Варна за приноса му към тениса на маса и по повод юбилея му.
В прочувствена реч Радушев благодари на всички присъстващи, че са го уважили и изказа специални благодарности на своето семейство, на г-н Атанас Костурков и г-н Марин Йорданов за финансовата подкрепа, на всички състезатели, спонсори и колеги, с които е работил и разбира се, на ръководството на Двореца на културата и спорта за прекрасната зала и условия, които му позволяват да продължава да пише история със СКТМ „Комфорт”.
Главният треньор на СКТМ „Комфорт” е отдал повече от 65 години от живота си на любимия си пинг-понг, с който започва да се занимава през 1952 година в Арменския клуб в Шумен.
Две години по-късно се мести във Варна и се класира на второ място в градското първенство. От 1961 до 1975 година неизменно е градски или окръжен първенец на Варна.
От 1964 година Радушев е и треньор, като за повече от 50 години носи на града куп медали от лични и отборни първенства по тенис на маса – от подрастващи до мъже и жени.
Най-големите си успехи като треньор постига със СКТМ „Комфорт”, който е създаден през 1991 година. В своята история клубът има над 100 отличия от държавни първенства във всички възрасти, включително две индивидуални титли на Анелия Карова и Таня Карамфилова, както и пет отборни титли на България при жените (бел.ред. – през юни се очаква шестата).
Два пъти женският тим е участвал в турнира за Купа на Европа, като първия път преминава във втори кръг.