Ангел Червенков: „Моряците” са прочетен отбор

Бившият помощник-треньор на Черно море Ангел Червенков не спести критиките към играта на отбора при загубата от Левски с 0:2 на „Тича”.
„Черно море е един прочетен отбор. Не мога да разбера как е възможно да не реагира по никакъв начин и да промени начина си на игра нито след първия гол, нито след втория. Къде бяха фланговете? Къде беше играта през центъра? Разчиташе се само на стихийност, корнери и статични положения. И само на един Георги Илиев, който не е в оптимална форма и чието майсторство бе подковано от рикошетите”, изригна в своя анализ за мача Червенков.
Специалистът нападна и Борислав Стойчев: „Не е нормално един защитник като него да има неадекватно поведение в повечето ситуации в мача и особено при втория гол, когато първо топката рикошира от гредата. Реакцията след това бе недопустима за бранител.”
Червенков изрази също несъгласие и с мнението на Никола Спасов, който обяви, че не е притеснен, че не вкарват. Както е известно, срещу Левски варненци не реализираха гол в четвърти мач поред в първенството.
„Как така няма да се притеснява? Напротив, трябва да е притеснен и да промени нещата. В Черно море са длъжни да завишат критериите, тъй като имат големи възможности, а не да останат със занижени амбиции”, завърши Червенков.