Ангел Найденов и БСП – Варна, зарадваха пенсионери с дарение

Недко Петров

Народният представител Ангел Найденов съвместно с градския съвет на БСП зарадваха
членовете на Клуб на пенсионера в кв. „Трошево” (до блок 6) с дарение от 210 лева.
„Проведохме годишно-отчетно събрание и на него отчетох парите. Чрез вашия вестник искам да благодаря за жеста на г-н Найденов и градското ръководство на БСП. Средствата ще ни стигнат да върнем нормалния облик на тоалетната си и да боядисаме стените в стаите“, заяви за „Народно дело Седмицата“ председателят на клуба Марин Цветков.
Тоалетната на пенсионерите бе останала два месеца без чиния и те ходеха по малка нужда в кофа. „Към края на миналата година трябваше да се изчисти мръсният канал, тъй като водата избиваше в двете стаи. От ВиК си свършиха работата, но се наложи да разбият тоалетната чиния. От тогава сме без такава и казанче. Над 30 пенсионери, които идват да играят карти, шах и табла, уринираха в кофа”, заяви Цветков. Той призна, че за нова чиния и казанче са необходими 109 лева, но от кметство „Младост” им обяснили, че нямат пари за такава услуга. Сега с парите на Ангел Найденов и БСП – Варна, проблемът ще бъде решен.

7 - BSP2
Цветков призна още, че се налага и частичен ремонт на клуба. Прозорецът например не се затваря и през него влезли вандали, които им откраднали телевизора. Таванът пък прокапвал при дъжд и наводнявал коридорчето, а от там водата се стичала към стаите.
„Най-сериозен е проблемът с теча след дъжд и снеготопене, тъй като стаите се наводняват. Пуснах жалба до социалните в общината, но ми бе отговорено, че ще има нова обществена поръчка и можем да очакваме евентуална помощ чак след май“, допълни Цветков.
Клуб на пенсионера е отдаден безвъзмездно за ползване на хората в квартала от бившата кметица на „Младост” Йорданка Юнакова през 2003 година. Преди това двете стаи са били кабинети на „Ортопедия” в IV поликлиника.