Амбицирани сме да има фитнес площадка във всеки училищен двор

Нова спортна площадка откриха в края на миналата седмица кметът на Варна Иван Портних и министърът на младежта и спорта Красен Кралев в двора на ОУ „Христо Ботев“ в кв. „Аспарухово“. Базата разполага с игрища за футбол, баскетбол и модерна фитнес зона и вече активно се ползва за спорт.

Площадката е оборудвана и с осветление за вечерни тренировки. „Този обект е част от пилотния ни проект за модернизиране на 10 училищни дворове и превръщането им в зона за спорт – както за учениците, така и за активните хора, живеещи в района. Амбицирани сме поетапно това да стане факт за всички училища, подобно на 230-те детски площадки, които изградихме на територията на целия град“, каза кметът Иван Портних.

„Варна се очертава като водеща община в сферата на масовия спорт. Това е много добър проект, искам да поздравя г-н Портних за това, което общината прави, защото е пример за останалите общини“, заяви министърът на спорта Красен Кралев. „Знаете, че от предния мандат няма да се уморя да повтарям, че здравето на нацията стои над печеленето на медали. Ако има такива съоръжения и когато накараме децата да спортуват, по естествен път ще дойдат и успехите в професионалния спорт“, каза още министърът.