Алианц е най-ценната застрахователна марка в света

Алианц затвърди позицията си на застрахователен бранд №1 в света, според годишната класация на Brand Finance Global 500 за 2016. Благодарение на лидерската си позиция, за трета поредна година Алианц е единственият застраховател, включен в класацията Топ 50 на най-силните марки в света.
В резултат на сериозния ръст на премийния приход на Алианц, стойността на бранда нараства с 8% от 17,2 млрд. до 18,6 млрд. евро (20,3 млрд. щ.д. ). Компанията се изкачва с една позиция напред и вече е на 43-то място в Топ 500 Global Brands за 2016 г. (44-а позиция през 2015-а).

В класацията Brand Finance за 2016 г. са отчетени приспособимостта на Алианц към променящата се среда, стабилното финансово представяне, както и стремежът на компанията да постави клиента в центъра на своя бизнес подход и преминаване към дигитализация. Всички тези факти нареждат Алианц сред компаниите, предлагащи финансови услуги с най-осъзнат бранд в тазгодишната класация.
„Отличното представяне на компанията показва, че ясната ни стратегия за развитие на марката, както и фокусът ни към клиентите и към дигитализацията изграждат доверие и кореспондират с клиентите ни по света“, коментира Кристиян Дьорингер – ръководител на Global Brand Management в Алианц.

Оценявайки бъдещия потенциал на Алианц, Brand Finance посочва, че подходът на групата за поставяне на клиента в центъра на вниманието е в състояние да генерира стойност и да надгради настоящото положение. Също така е отчетено, че марката Алианц е много добре позиционирана и се възползва от нарастващите възможности по отношение на дигиталните промени в застрахователния сектор.