Александър Янев ще продължи кариерата си в Бърно

Александър Янев вече не е играч на Черно море Тича. Националът ще продължи кариерата си в чужбина, като подписа с елитния чешки Бърно. На раздяла с „моряците“ баскетболистът използва социалните мрежи, за да благодари на всички в родния си клуб.

„Искам да благодаря на ръководството на баскетболен клуб Черно Море Тича за предоставената възможност отново да играя за родния си клуб. Да благодаря на президента на Черно Море Тича – д-р Георги Ганчев за подкрепата, която ми предостави и на треньорите Галин Стоянов – Патрика и Дани Клечков за доверието, което ми гласуваха.

Искам да благодаря на всички съотборници за времето и тренировките, в които бяхме заедно дори за кратко на мен ми беше супер приятно да работя с вас. Да кажа на всички млади и подрастващи в клуба, че единствено с работа, труд и постоянство ще успеете, а и вие можете да го направите. Бъдете здрави. Успех“, написа той в социалните мрежи.

Александър Янев изигра три мача за Черно море Тича в НБЛ през този сезон, като записа средно по 18.3 точки, 8.7 борби и 3 асистенции.

В кариерата си той е преминал още през Кавала, Манреса, Лукойл Академик, Гюсинг Найтс, Левски, Сан Мартин Кориентес, Булон сюр Мер, Кожув Гевгелия, КК Задар и Берое.