Александър Александров гони медал от световно по джу-джицу

 

Сашо разби за пореден път конкурентите си у нас

 Мила Савова също помогна на варненския клуб отново да е №1

Състезател на Централен полицейски карате джу-джицу клуб във Варна се подготвя за участие на световното първенство на JJIF, което ще се проведе в Полша в средата на ноември.
Това е известният с постиженията си в бразилския стил Александър Александров, заяви за „Народно дело Седмицата” главният инструктор на Централен полицейски карате джу-джицу клуб Станислав Карастоянов.

31-05
„Като цяло Александър е в най-перспективна позиция за световното и го подготвяме за медалист. Причините за това са две – той е много успешен състезател през последните 2-3 години и при най-тежките в неговата категория конкуренцията все още е по-малка – имам предвид броя на участниците”, каза Карастоянов.
Относно другата звезда на клуба – Радослав Букоров, той разясни, че е в най-масовата категория – 77 кг, където конкуренцията е ужасна, а броят на участващите състезатели е 50, 60 или дори над 70.
Александър и Радослав са помощник-инструктори във варненския клуб.

31-03

Чрез нашия вестник Карастоянов благодари за помощта им на 12-ото държавно първенство по джу-джицу за юноши старша възраст и мъже/жени в Димитровград.
В него варненските представители, които участваха на файтинг система и „не ваза/бразилско джу-джицу”, отново вдигнаха купата на комплексен шампион на България.
Същото те направиха и на предните държавни първенства през 2014 и 2015 г.
Целият отбор постигна това, но Карастоянов реши да представи на варненската спортна общественост състезателите с най-голям принос – златните медалисти.
Ето какво каза за тях Станислав Карастоянов:
„Започвам с двойния медалист в дисциплината „не ваза/ бразилско джу-джицу – Александър Александров. Сашо завоюва златни медали в категорията си +94 кг – напреднали и в абсолютна категория.
Александър все повече набира скорост и се стреми към все по-големи състезания. За сега успешно съчетава работа, интензивни тренировки и преподавателска дейност – освен състезател е и помощник-инструктор в Централен полицейски карате джу-джицу клуб – школа Варна, и инструктор, представляваш
Bruno Bastos association – Varna – академията на едно от най-големите имена в бразилско джу-джицу в световен мащаб.
Нежното попълнение в отбора е Мила Савова. След завършването на НСА „Васил Левски” с профил спортна гимнастика и спортна психология като много млади хора започва да търси вариант за успешната си реализация в живота. За кратко живее, работи и тренира в Германия, но преди това е посетила тренировките по бразилско джу-джицу във Варна и това е едно от най-ясните и твърди решения – ще тренира този уникален спорт. Мила е от скоро в този бранш, но стартът й е повече от успешен – първото й състезание е в Германия, където завоюва златен медал в отворена категория. На второто си състезание вече е държавен шампион – отново в отворена категория, в която е и участничката с най-малко тегло.
Павел Филимонов е много добре познато име на варненската спортна общественост. След повече от 13 национални титли в кикбокс и тайбокс, както и множество професионални и международни, Павел се обръща и към други системи. Интересът му в безспорно популярния и бързо развиваш се ММА го запознава с бразилско джу-джицу, където започва да тренира под ръководството на своя приятел Радослав Букоров-Батман. Радослав също е бивш кик- и тайбоксьор и е перфектният за него проводник на трансформацията в стиловете, които нямат нищо общо във физически аспект. Следват упорит труд, присъщ на успелия професионален състезател, и първи успехи по родните и регионални балкански турнири, за да стигнем до шампионската титла в кат. 77 кг начинаещи на ДП по джу-джицу. Павел живее и работи в София в момента, но винаги се състезава за варненския отбор.
Очакващият българско гражданство Никита Казаков е на 16 години. Той е едно от попаденията ни. Никита и неговият баща Алексей ме намериха чрез общи познати преди около 4 години. Казаха ми, че ми изпращат шампион и аз имах възможност веднага да се убедя в това. Шампионското поведение и скромното приемане на поздравления за добрата работа са типични за този вече пораснал младеж. Никита е с много сериозна спортна визитка още от родния си Санкт Петербург, Русия. Титлите му по джу-джицу – файтинг система, са неизброими за скромната възраст. През 2015 г. за пръв път участва от името на България в отворен балкански шампионат по джу-джицу „Файтинг система”, където завоюва второ място. Сега, в Димитровград, взе златния медал в своята категория – 66 кг, при юношите старша възраст.
Никита участва и в по-горната категория – 73 кг, юноши, и в мъжката категория – 69 кг. Резултатът са още два бронзови медала в актива му и в актива на клуба, за спечелването на шампионската титла. Участието в три категории едновременно в един и същи ден в контактен боен спорт е героизъм в мирно време.”