Акция на „паяка“ стана повод за виртуален дебат за паркирането

Гражданин засне ситуация, в която „паякът“ във Варна подминава кола, паркирана на тротоара точно срещу пешеходна пътека, за да вдигне друг автомобил. Дали той е спрял в нарушение, е трудно да се каже, но при всички случаи създава по-малко проблеми на движението.
„Споделям тези снимки с цел да се види поредният абсурд в нашето ежедневие. Видимо е кой автомобил е в по-голямо нарушение, но това е без значение за „паяка“. Това се случва на кръстовището на ул. „Братя Миладинови“ и бул. „Княз Борис I“, написа авторът на сигнала.
Публикуването на снимката в интернет предизвика разпален дебат за ситуацията, както и за доизясняването на случката. Според запознати с подробностите, „паякът“ е вдигнал колата, защото е спряла на място за инвалиди. Колата, която е на тротоара пък, е на човек с увреждания, който просто изчаква, за да заеме мястото, което му се полага.
Шофьорите обаче не приеха ситуацията еднозначно, като някои заявиха, че вдигната кола е пречела само на един шофьор, който е спрял така, че да пречи на всички, докато не бъде освободено мястото. Според други пък водачът с увреждания е бил напълно в правото си да направи тази демонстрация, защото иначе едва ли някой би обърнал внимание на ситуацията.