Айнтрахт прави бенефис на Георги Николов

Варненецът приключи с хандбала на 39 години, след като 15 години остана верен на немския клуб
Изигра над 500 мача, като два сезона участва в най-силното първенство в света

В „Айнтрахт” (Хилдесхайм) ще направят бенефис на Георги Николов. По този начин в немския клуб ще отдадат дължимото на варненския хандбалист, който игра за отбора през последните 15 години. Преди четири дни Георги облече за последно екипа на тима в среща от първенството.
„Не исках изпращане, но от ръководството настояха да ми направят бенефис през лятото или есента. В момента се търси силен съперник, което е трудно, защото програмите на големите клубове са ясни от години”, заяви за „Народно дело Седмицата” Георги.
Варненецът игра за „Айнтрахт” неизменно от 2001 година до миналата събота, като за този период записа над 500 официални мача.

32-02
„Два сезона бяхме в първа Бундеслига и 12 във втора. Знаете, че елитното първенство на Германия е най-силното в света и двете години в него за мен ще останат най-хубавият спомен от хандбала. Не се задържахме много при най-силните, тъй като клубът ни няма необходимата финансова мощ”, допълни Николов, който е син на треньора на „Спартак” Пенко Златев.
Георги призна, че неведнъж е получавал оферти от елитните германски клубове, но ги е отклонявал поради една причина:
„В „Айнтрахт” ме приеха като свой от първия ден. Радвах се на уважение и внимание от страна на всички – шефове, колеги, и фенове, и никога не съм мислил да напусна.”
В Хилдесхайм хандбалът е №1 като спорт, залата редовно се пълнела и Николов е играел пред повече от 1600 зрители. В първа Бундеслига пък изявите му са гледали и до 8000 на мач.
Въпреки че приключи с активния спорт на 39 години, Георги Николов ще остане в хандбала, тъй като от есента става помощник-треньор на представителния тим. Успоредно с това ще продължи да работи като преподавател по физическо възпитание и математика в частно училище край града.
Георги ще живее и занапред в Хилдесхайм с любимите си хора – приятелката Надин, с която са заедно от 11 години, и 7-годишния им син Яно.