Адвокатската градинка: Място за паркиране в нарушение, но без последствия

Местата във Варна, на които пешеходците вървят по асфалта, защото колите са окупирали тротоарите, не са малко. Но Адвокатската градинка си е направо прочута с начина, по който се паркира там. Макар мястото да е окичено с табели, че се охранява с „паяк“, явно на никого не му пука. Всеки сантиметър тротоар, който не е преграден с колчета или отцепен заради опасност нещо да падне от фасадите на старите сгради, е като магнит за шофьорите.

24 - Advokatskata3
Естествено, някои гледат дори и след като са паркирали в очевидно нарушение, поне да не проявяват нахалство, но не с всички е така.

24 - Advokatskata2
Един шофьор дава очевиден пример колко нагло може да се паркира на пътя на пешеходците, и то не за първи път. Първият кадър е заснет в понеделник, вторият – предния петък. Явно собственикът на тази кола смята пътечката за свое собствено място.
И преди някой да почне да спори, че хората паркират където могат, но в крайна сметка в това няма нищо опасно, ще ги оборим – опасност има!

24 - Advokatskata 6
Както се вижда, на това място има трасе, което се използва от пожарникарите за  преминаване в извънредни ситуации. Работата е там обаче, че то е задръстено с коли, както и целият останал район. При това колите не са само на „нагли варненци“, а са с регистрация от цялата страна. Нещо повече – незачитането на правилата бързо се усвоява и от чужденците. Този румънски шофьор очевидно бързо е схванал каква е логиката на паркиране на това място във Варна.
От друга страна, община Варна и пътната полиция в града могат спокойно да махнат знаците както за забрана на спирането, така и предупреждението за „паяк“. И от двете няма никаква полза.