Автобус пропадна в дупка на „Ген. Колев“

 

Автобус от градския транспорт на Варна, движещ се по линия 13, пропадна на ул. „Ген. Колев“ малко след кръстовището на Окръжна болница. Превозното средство заседна в пропаднала шахта във вторник. Ситуацията стана още по-неприятна, защото от шахтата извираше вода, най-вероятно от прекъснат водопровод.
Последва сравнително бърза намеса и автобусът беше изтеглен от уличния кратер, като ремонтът започна веднага. При пропадането на автобуса за щастие нямаше пострадали хора. Съседи коментираха, че станалото няма общо с проливния дъжд паднал предната нощ, на това място имало чести аварии.
„Поради проблеми с водопровода е затворено движението по бул. „Ген. Колев“ в отсечката от бул. „Цар Освободител“ до ул. „Македония“, съобщиха от дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ към Община Варна. На място ще работят екипи на ВиК – Варна. Променен е маршрутът на автобусите по линия №13, които ще преминават по бул. „Цар Освободител“ и „Осми Приморски полк“, няма да се обслужва сп. „Раковски“, това съобщиха от общинската фирма „Градски транспорт“ след инцидента.
Само ден по-късно улица „Ген. Колев“ беше вече закърпена. Компрометираният асфалт беше изрязан, натрупан е нов чакъл, видя наш репортер. На мястото беше събрана сериозна строителна техника, както и доста работници, явно за да се възстанови възможно най-бързо и пълноценно движението по натоварената улица.