28 май 2015, ЧЕТВЪРТЪК, бр. 98
СПОРТ
търсене
архив
времето днес
Софияweather icon14°
Пловдивweather icon14°
Варнаweather icon15°

Отец Стоян даде божия благословия на Черно море
Отец Стоян даде божия благословия на Черно море
Известният божи служител отец Стоян, който бе сътрудник на в. „Народно дело“, напуска Варна. Занапред той ще работи в четвъртия по големина български манастир – Клисурския, до Вършец.
На изпроводяк попът даде божия благословия на Черно море за предстоящия финал за купата на стилен обяд в хотел „Голдън бийч“ в Златни пясъци, с който елитните членове на местния кръг „Монтерей“ го изпратиха на новата служба.
Някогашният десен бек и треньор на Черно море Иван Василев подари на отец Стоян футболна топка с автографи на всички членове на „Монтерей“, както и плакет с имената на футболни ветерани на Варна – Василев, Божил Колев, Тодор Марев, Стефан Богомилов, Никола Спасов, Янчо Богомилов, Милен Бакърджиев и Георги Мирчев.
Тези, които познават отец Стоян, знаят, че след Бог той е отдаден на футбола. Отявлен привърженик е на ЦСКА и беше най-добрият футболист в църковния тим „Вяра, Надежда и Любов“.
„През годините ми във Варна симпатизирах и на Черно море. Затова много бих се радвал, ако напусна града с купа, която „моряците“ да спечелят в събота. Аз им давам божията благословия. Стигнат ли до триумфа, радостта ми ще е двойна, защото ще бъде победен вечният съперник на любимия ми ЦСКА. Иначе ви благодаря за подаръците и прекрасните пожелания. Колкото и да съм далеч, оставам приятел с всички вас“, обърна се към членовете на „Монтерей“ отец Стоян. Последният изрази благодарност и за любезното гостоприемство на домакина Любомир Георгиев.
Малко след това попът изпя „Многая лета“ заедно с присъстващите – Богдан Караденчев, Димитър Попов, проф. д-р Ара Капрелян, проф. Павлов, д-р Стоил Пеев, Петър Йорданов, Марин Костов, бригаден адмирал Иван Йорданов, члена на борда на директорите на „Пристанище Варна“ ЕАД Димитър Атанасов, адмирал Петър Петров, Красимир Маринов, Стойчо Бакалов и спортните хора Божил Колев, Иван Василев и Христо Христов. В разгара на тържеството към компанията се присъедини и Коцето Калки.

Дай мнение по статията (+):

Уважаеми читатели, уведомяваме ви, че коментарите ви в сайта НЕ са анонимни. Според Закона за електронните съобщения при поискване медиите са длъжни да предоставят на органите на реда IP адресите.

  Мнения по темата (0)
» Коментирайте темите на Варна в нашата страница във Facebook!

Още в рубриката
Известният божи служител отец Стоян, който бе сътрудник на в. „Народно дело“, напуска Варна.... Още
Треньорът на Черно море Никола Спасов е убеден, че ще се справят в защита и без Кирил Котев във... Още
Сезонът за баскетболния Черно море-Порт Варна завърши с изключително шоу в зала „Христо Борисов“.... Още
Черно море-Порт Варна изпраща повече от положителен сезон, в който завърши със спечелена купа на... Още
Центърът на Черно море Милян Пупович е доволен от постигнатото с отбора през последните месеци и... Още
Още от архива Спортни резултати
КЛАСИРАНЕ ГР. А
1 Лудогорец 56:18 59
2 Локо (Сф) 35:26 51
3 Литекс 43:28 51
4 Левски 57:30 50
5 ЦСКА 37:20 48
6 Берое 40:27 48
7 Черно море 35:32 44
8 Ботев 36:35 39
9 Славия 29:32 30
10 Локо (Пд) 23:50 26
11 Марек 10:60 17
12 Хасково 16:59 15