MTV presents VARNA BEACH: Южният плаж ще е домакин на най-голямото музикално събитие в страната

MTV обяви миналата седмица, че това лято ще осъществи MTV presents VARNA BEACH – грандиозно музикално събитие на живо и на открито. Фестивалът ще се проведе във Варна и е организиран съвместно с Община Варна. Събитието ще се състои на 15 юли. Това е първата голяма международна продукция в България, организирана от MTV, и ще включва впечатляващо присъствие на много световноизвестни изпълнители.


„Варна е красив град и оживена културна дестинация, което я прави идеалното място за музикално събитие на живо“, коментира Марк Суифт, старши вицепрезидент, Commercial & International Ad Sales, VIMN UK (Viacom International Media Networks) „Нямаме търпение да започнем работа по това събитие и заедно с Община Варна, да осъществим една незабравима нощ за хората от Варна. В същото време MTV presents VARNA BEACH ще спомогне и за популяризирането на най-добрите неща, които България може да предложи на света. “
„Това е фантастичен ден за България. Вълнуваме се от факта, че на 15 юли ще бъдем домакин на MTV във Варна и това ще бъде най-голямото събитие на живо, организирано някога в града. Осъществяването на такова впечатляващо музикално и медийно събитие в България създава голям положителен ефект, потенциално предоставяйки изключителен икономически стимул и позитивно отношение сред младите хора на България“, каза пред медиите г-н Иван Портних, кмет на Община Варна.
Робърт Куирк, президент на ROQU Media, заяви: „Събитията на MTV винаги са грандиозни и ефектни. Хората от Варна и България могат да бъдат много горди от това невероятно партньорство, което отне две години на преговори до неговото успешно приключване. Трите основни цели, които сме си поставили при осъществяването на този удивителен международен проект, са, на първо място, популяризиране на България по цял свят като една невероятна дестинация, стимулиране на икономическия растеж на страната, и не на последно място, събитието ще мотивира и вдъхнови младите хора в България. Затова и го очакваме с огромно нетърпение.“
Като част от събитието MTV presents VARNA BEACH на живо от Варна ще бъде осъществено специално шоу, което ще бъде излъчено по света от водещите международни музикални телевизионни канали на MTV.
MTV presents VARNA BEACH продължава дългогодишната традиция на MTV за партньорство с бордове и управителни съвети на туристически фирми с цел популяризиране на градове и региони сред младежките аудитории. Сред последните съвместни музикални проекти на живо се открояват събитията MTV Crashes в Плимут и Ковънтри, Club MTV в Хърватия, Дери, Гьотеборг и Суонзи, без да се пропуска флагманът Музикални награди на MTV Европа, който миналата година се проведе в Ротердам. Предстои и събитието MTV presents Gibraltar Calling, което ще се проведе през септември 2017 г.