K Residence: Сграда без аналог по качество и стил в България

 

 

С изискано тържество на 15 май беше официално открита новата сграда, с която „Комфорт“ ООД задават нов стандарт за качество на живот в центъра на Варна. K Residence е бутиково и луксозно архитектурно и строително бижу в самото сърце на морската ни столица, която трудно може да се сравнява с нещо друго. При това изглежда не само във Варна. Както обяви управителят на „Комфорт“ ООД,  Атанас Костурков, много от технологиите и материалите, които са наистина на световно ниво, намират приложението си у нас първо в K Residence. Компанията е инвеститор и изпълнител на сградата, която е един от най-ценните нейни обекти, създадени за нейното 30-годишно съществуване.

На метри от Морската градина, K Residence дава на обитателите си едновременно аристократична и изключително модерна среда за живот сред всички съвременни удобства.

Изчистеният дизайн и прецизното разпределение на пространството е дело на архитектурно бюро STARH. Красотата на линиите, отворените пространства и естествените материали открояват и подчертават уникалността на K Residence. Апартаментите са лимитиран брой, едва 9 в цялата сграда, като изборът ще е между просторни жилища с три или четири спални. Разпределението е функционално и премислено до всеки детайл,  в изчистен модерен стил.

Следващият фактор, K Residence да е наистина уникална за Варна и България сграда, е напълно безкомпромисното изпълнение, при което не са пестени ресурси и технологии.

Един от важните детайли е, че всеки от апартаментите има индивидуална термопомпена система въздух/вода, както и подово отопление. Минералните топлоизолационни плочи, които са използвани в сградата, са напълно нов, уникален за българския строителен пазар продукт. Те се произвеждат от напълно естествени суровини  по безотпадна технология, щадяща околната среда и са негорими, паропропускливи, не съдържат фибри и са устойчиви на натиск. Осигуряват не само допълнителна топлоизолация, нещо повече – способността им да “дишат” създава здравословен микроклимат, което способства за предотвратяване появата на мухъл в помещенията. Наред с всичко останало, те помагат да се пести енергия.

Друго, което отличава  K Residence от всички останали е, че това е първата IoT (Internet of Things) сграда. Това значи, че можете да управлявате дома си чрез мобилни устройства iPhone, iPad и Android, позволяващи отдалечен достъп до всички функционални възможности на системата за управление на сградата през Internet, Wi- Fi, 3G, 4G мрежи с необходимата висока степен на сигурност. Комуникацията е двупосочна и позволява в реално време осъществяване на пълен мониторинг върху сградата.

Луксът, удобството, безупречното качество от грубото строителство до последния дизайнерски детайл, са с цел Варна да има една истински модерна жилищна сграда, каквато заслужава. Това каза при откриването управителят на „Комфорт“ ООД, Атанас Костурков, който лично показа на гостите на официалното откриване апартаментите в K Residence.

Да не забравим и още нещо важно за функционирането на тази уникална сграда – тя има достатъчно гаражи и паркоместа за всички обитатели. И като цяло – няма място за съмнения, в  K Residence не само е помислено за всичко, а и изпълнението му е безупречно.

По време на откриването авторът на проекта арх. Светослав Станиславов пожела на Варна да има повече такива сгради като K Residence. Няма как да не се присъединим към това пожелание, защото то означава повишаването на стандарта на варненци.

„Комфорт“ ООД в близко бъдеще ще реализират още няколко проекта, с което ще дадат хубав и уютен дом на много варненци. Тези мащабни сгради, за които тепърва ще се говори, са заявката, че 30 години след създаването си компанията стои изключително стабилно в строителния бранш, с безспорен авторитет и много планове занапред.