FUNCITY+ превърна свободните кейове в младежка сцена

 

На границата между август и септември, в един от най-хубавите моменти от лятото, фестивалът FUNCITY+ завладя свободната зона на Пристанище Варна и я превърна в сцена, площадка за игра и изложбена зала за младите хора. Фестът е едно от централните събития в града ни като Европейска младежка столица. След като години наред мястото му на провеждане беше Морската градина, FUNCITY+ вече предпочита района на морската гара, като най-модерното място за забавления край морето.


Над 100 събития и над 300 участници от страната и чужбина се включат във фестивалната програма на седмото издание на фестивала. Обособени бяха няколко сцени и зони за танци, работилници, изкуство, спорт и игри. Във Варна ще пристигнаха и около 30 гости от чужбина, сред които едни от най-добрите танцьори, хореографи и диджеи. Международното участие е един от най-важните акценти на това издание на FUNCITY+, подчерта Биляна Раева, представител на общината в сдружението „Варна – Европейска младежка столица“.
На музикалната сцена на фестивала се изявиха DRS, Нокаут, Миленита, Skiller, Pe4enkata и много други, а телевизионния рок формат „Голямото рок междучасие“ ще проведе регионален кръг, на който ще потърси най-яката рок банда в Североизточна България.
Във всички фестивални дни бяха включени демонстрации и уроци по капоейра, модерни танци, pole dance, хип-хоп и брейк, Popping и много други. За по-спортните натури имаше подготвени функционални тренировки, пилатес, йога, фитбол, степ аеробика, MTV dance, карате и уроци по самоотбрана. Естествено, в програмата бяха включени и турнири по стрийтбол, състезания по скейт, блейд и лонгборд. Баркентината „Калиакра“пък внесе морски привкус на FUNCITY+, предлагайки разходки за час и половина във Варненския залив.