Delta Planet Mall – новото място за шопинг, срещи и забавления

 

 

10 години за създаването на един търговски център е истински рекорд. Така с усмивка коментира мол мениджърът на Delta Planet Mall Алекс Линчев дългото очакване на неговото отваряне. Според него обаче резултатът доказва, че чакането си е заслужавало. И това наистина е така – Delta Planet Mall впечатлява както с мащаба си, така и със стила си.

А и разнообразието, което ще намерят в него посетителите, е наистина голямо. 40 % от марките, представени в търговския център, за пръв път се представят по този начин пред клиентите си. Магазините в шопинг зоната са над 140, като между тях има и такива, с които световноизвестни марки за първи път стъпват във Варна. Това са Desigual, Polo Ralph Lauren, Marc O’Polo, Asics, Yamamay, Calzedonia и много други.

Това, което първо грабва погледа още от входа на Delta Planet Mall е 12-метровото магическо дърво. Тази панорамна кула ще осигури на децата наистина незабравимо преживяване със своята извита пързалка с площадките си и с малките къщички на различните си нива.

Но това не е единственото, което ще вдъхнови малчуганите в новия мол. Galaxy Center ще ги пренесе в едно истинско космическо приключение със своите три планети. И нека подчертаем – и Galaxy Center, и магическото дърво са безплатни.

Един от най-силните „магнити“ в Delta Planet Mall е първата 4DX кино зала. Тя е част от Cinema City – най-голямото кино извън София с 12 салона. 4DX технологията предлага изживяване, което не е за пропускане, особено ако обичате филмите с динамичен или фантастичен сюжет.

Ефекти като водни пръски, мъгла, сняг, мехурчета и дори миризми, въртящите и вибриращи столове и някои допълнителни изненади, ще ви накарат тотално да се потопите в ситуациите на екрана заедно с любимите си герои. И това изживяване ще намерите във Варна, а всъщност и по цялото Черноморие само в Cinema City в Delta Planet Mall.

Статистиката показва, че Delta Planet Mall е най-големият нов търговски център в България. Неговата разгърната площ е над 120 000 кв.м. Има четири търговски нива, като двете партерни следват денивелацията на терена. Нивата за паркиране са три и осигуряват 1400 паркоместа, както и допълнителни удобства. Мястото на Delta Planet Mall на кръстовището булевардите „Сливница“ и „Република“ го прави първия търговски център на влизане във Варна от АМ „Хемус“.

В разработения от американска дизайнерска компания архитектурен проект прави впечатление многото естествена светлина и зеленина. Това е място, на което можеш да останеш, за да релаксираш – колкото и нетипично да звучи това за място, на което повечето хора идват за шопинг.

На откриването на Delta Planet Mall кметът на Варна Иван Портних заяви, че инвестицията от 120 млн. евро показва, че градът все повече се очертава като един втори център в страната след столицата. Той подчерта, че най-доволни от новия търговски център ще са жителите на районите „Младост“ и „Владислав Варненчик“, но със сигурност и хората от другите части на града ще дойдат на това красиво и интересно място. Областният управител на Варна Стоян Пасев пък пожела на инвеститорите възможно най-бързо да възстановят вложените средства и да започнат да печелят.

Delta Planet Mall във Варна е създаден от сръбската компания Delta Real Estate, която е част от Delta Holding. Техни партньори от българска страна са АП Инвестмънт. Delta Real Estate е един от най-големите инвеститори на Балканите и е сред лидерите в областта на недвижимите имоти в целия регион.