9 билки за облекчаване на стреса

Натуралните продукти не предизвикват странични ефекти, което ги превръща в едно чудесно средство за облекчаване на различни видове заболявания. Ето как с тяхна помощ вие може да премахнете стреса и тревожността по един значителен и ефективен начин.
Валериана
Коренът е бил използван в продължение на хиляди години за облекчаване на различни видове заболявания. Смята се, че този натурален продукт засяга конкретен трансмитер, наречен габа, в мозъка, който е отговорен за инхибирането и регулирането на активните мозъчни неврони.
Мед
Има естествен успокояващ ефект. Той е изключително полезен, когато се добавя към топли напитки преди лягане.

Маточина

Била е използвана в продължение на години в традиционната медицина, но изследванията доказват, че тази билка има успокояващо въздействие върху нервната система.

Пасифлора
Това пълзящо увивно растение е изключително полезно за облекчаване тревожността и насърчаване на релаксацията по един естествен начин.

Зимна череша
Малък вечнозелен храст, чиито корени са били използвани в традиционната индийска медицина аюрведа от векове. Има адаптогенни свойства, които повишават устойчивостта на организма към стреса.

Лавандула

Най-често използваното природно средство в ароматерапията, тъй като насърчава релаксацията.

Зелен чай
L теанинът, активна съставка, съдържаща се в зеления чай, способства за намаляване на сърдечната чистота и високото кръвно налягане. Една от основните ползи на това вещество е, че неговата краткотрайна употреба има мигновено въздействие върху нивата на стрес и тревожност.

Лайка

Съединенията, съдържащи се в този натурален продукт, способстват за намаляването на стреса, напрежението и тревожността.

Корен от женско биле

Помага за балансиране нивата на кортизола. Този натурален продукт помага още за поддържане на енергията, която ви позволява да се справите по-ефективно със стресовите ситуации.