7-а творческа среща «Заедно в 21-ви век» «Зимна приказка в Камчия»

Седмата творческа среща „Вместе в 21 веке“ „Зимняя сказка в Камчии“ ще се проведе от 30 декември до 5 януари в „Радуга“ на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“. В нея са заявили участие творци от 12 държави, сред които певци – хорови и индивидуални изпълнители, танцови състави, театрални колективи, художници, фотографи, поети, писатели и композитори на авторска музика. За първи път тази година са поканени и ученически и студентски групи, които изучават руски език и литература. Хората на изкуството, които ще се съберат в „Камчия“, са от всички възрасти.
По време на творческата среща гостите ще посрещнат Коледа по нов и по стар стил, ще представят националните си традиции и обичаи, ще празнуват заедно и Нова година. Участниците във фестивала ще спазят традицията да представят страните си в специални вечери – с много национално настроение, песни и танци.
Те ще имат възможност и да ползват една от най-големите атракции на този сезон – ледената пързалка в Спортния комплекс „Камчия“.
Ще се проведат индивидуални и групови мастър класове. Участниците в срещата ще подготвят общи вокални и танцови изпълнения. Те ще вземат участие в специалното издание на фестивала „Звездите на Камчия“, който се провежда под знака на ЮНЕСКО.
Домакините от СОК „Камчия“ са подготвили богата културна програма. Организатори на събитието са фондация „Устойчиво развитие за България“, а художествени директори са Наталия Барабанщикова от Молдова и Кахабер Онашвили от Грузия.
Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия“ се утвърди като международен образователен, културен, обществен и квалификационен център.
Можете да се запишете за участие в седмата творческа среща – подробна информацията за регламента и условията може да намерите на www.sok-kamchia.com и на фейсбук страницата на ДОЛ „Радуга“.