5 стайни растения, които подобряват съня

Добрата почивка през нощта играе важна роля за регенерирането на организма и възстановяването на енергията. Не бива да се пренебрегва фактът, че мястото и условията на сън са от съществено значение за поддържане на доброто здраве. Поради тази причина ви представяме 5 стайни растения, които да ви помогнат за пречистване на въздуха и да насърчат съня.
Сансевиерия (индийски меч)
Сансевиерия помага за пречистване на въздуха чрез абсорбиране на азотни оксиди и формалдехид. Въпреки това, растението поддържа репутация на едно от най-трудно отглежданите в света.
Жасмин
Според последни проучвания жасминът помага за редуциране на тревожността, насърчаване на съня и подобряване на емоционалното състояние при събуждане.
Алое вера
Алое вера е едно от най-практичните растения за дома. Неговите противовъзпалителни свойства способстват не само за облекчаване на различни видове кожни раздразнения, но и за насърчаване на здравето като цяло. Освен това алое вера може да помогне за елиминирането на вредните химични вещества, съдържащи се в препарати за почистване, и по този начин да подобри качеството на въздух в помещението и в останалата част от дома.
Английски бръшлян
Проучване, проведено от НАСА, описва английския бръшлян като растение номер едно за подобряване на въздуха поради неговата ефективност при усвояване на формалдехид. Изглежда, че това е едно от най-подходящите природни средства за насърчаване на съня.
Лавандула
Лавандулата намира широко приложение както в козметичната, така и в хранителната индустрия. Според експерти ароматът на това растение има успокояващ ефект, който може да помогне за намаляване на тревожността и подобряване на съня.