47 яхти стартираха в регата „Кор Кароли“

 

Вчера в Бургас бе даден стартът на първата официална гонка на ветроходната регатаКор Кароли„. Общо 47 лодки участват в надпреварата, която за първи път не стартира от Варна. На борда на ветроходаКалиакраимаше много гости, журналисти и общественици от града, които станаха съпричастни по време на даването на стартовия сигнал. С разрешението на Пристанище Бургас един от влекачите направи страхотна демонстрацияпоздрав за всички присъстващи гости, след като с водните оръдия бе направена истинска водна фиеста. Много граждани и гости на Бургас се събраха в зоната на пристанището, за да наблюдават отплаването на лодките, а след това станаха свидетели и на старта на първата гонка. Финалът на първата гонка бе късно снощи в Свети Влас. Тя бе около 20 мили, като с ляв борд участниците взеха острова Св. Анастасия. Втората гонка ще стартира днес сутринта от Свети Влас към Варна. Това е подългата гонка, тя е около 40 мили. Последната гонка, навръх утрешния празник на морската столица, ще стартира сутринта, около 10 часа, от вълнолома на Варна. Ще бъде във Варненския залив, за да се създаде атракция на варненци и гостите на града в празничния ден.

Черно мореБриз с 3 титли и куп медали

Варненският ветроходен клуб Черно мореБриз спечели три титли и наймного медали на държавното по ветроходство в олимпийските класове. Златни са Мариела Николова в клас Лазер Радиал при девойките, Даниел Николов в клас Лазер Стандарт при мъжете, Александър ЛазаровТихомир Тотев в клас 470 при мъжете. Шампионите в другите класове и възрасти са от Несебър и Поморие.

Медали от Черно мореБриз взеха още Боян Костовсребро в клас Фин при мъжете, Стефан Ивановсребро в клас Лазер Радиал при юношите, Калина Мариновабронз в клас Лазер Радиал при девойките, Светлин Поповбронз в клас Фин при младежите, Симеон Костовбронз в клас Лазер Радиал при мъжете.

Състезанието се проведе в 12 гонки в 3 състезателни дни в акваторията на Варненското езеро. Участие взеха 10 клуба от страната. Главен съдия беше Тодор Иванов.