46-годишен варненец се къпе в морето през ден и в студа

Варненец се къпе през ден в морето и през зимата. Прави го вече 3 години и споделя, че е здрав и дори веднъж не е кихнал, разказа Дарик – Варна. 46-годишният Кристиян Ивковски от 25 години кара сърф и през зимата. Занимава се и подводен риболов. И моржува. Ивковски калява по подобен начин и 8-годишния си син. Запалил е по моржуването и дузина свои приятели. Варненецът е убеден, че моржуването, освен че вдига адреналина, е и много полезно. Заради склонността му към екстремните изживявания приятелите му го наричат Психопата.
Сърф шампионът моржува през зимата заедно с още няколко ентусиасти, а групата на шега се нарича „Червените лебеди“. За къпане в морето не ги спират дори ниска температура като днешната. Хубаво е първото ви зимно къпане да бъде при положителна температура на въздуха, съветва почитателят на екстремните изживявания.
Ако ще редувате топла със студена вода, го направете по обратния ред – първо влизате в морето, а след това в топла вода, съветва ексцентричният варненец. Най-дългият му престой в ледени води е половин час.
Иначе залага на руската система – колкото градуса е температурата на водата, толкова минути се стои в нея. Моржуването може да бъде отлична възможност за тийм билдинг, защото колкото повече хора го правят заедно, толкова е по-силна емоцията, смята 46-годишният варненец.