Милен Бакърджиев: Сезонът не е провал за Черно море

Матиас Курьор се сбогува с публиката

Легендарният халф на Черно море Милен Бакърджиев не смята, че отминаващият сезон е провал за отбора. Както е известно, „моряците“ няма да играят в Европа и най-вероятно ще завършат на шесто място от девет тима в „А“ група.
„Не може да се говори за провален сезон. Провал е, ако изпаднем, което няма как да стане. Най-точно е да се каже, че сезонът не е успешен за родния ми клуб. Аз и феновете имахме големи очаквания, че след двете купи може да се преборим за четвъртото място, особено след като извадиха Литекс от елита. Не се получи, но сега единствено ръководството ще обяви какъв е бил сезонът. Защото шефовете осигуряват бюджета и спрямо него поставят целите. Може би пък целта да е било добро представяне и класиране в шестицата. Само те знаят и могат да направя верен анализ. Единственото вярно нещо е, че всички футболисти и треньори не понесоха огромната тежест и с представянето си показаха, че не заслужават да са в топ 4“, заяви за „Народно дело Седмицата“ Бакърджиев.
Запитан ще се изненада ли, ако бившият му съотборник Никола Спасов не продължи работата си в клуба, Милен каза: „Това отново е приоритет на шефовете. Те преценяват дали треньорът е оправдал очакванията като начин на игра, резултати и точков актив, и дали да продължат да му гласуват доверие.“
Междувременно Матиас Курьор се сбогува с феновете по време на съботния мач с Ботев на „Тича“. Договорът на национала на Мартиника изтече и той ще подпише с друг клуб от Европа.
„Решението да си тръгна от Черно море беше най-трудното в кариерата ми. Сърцето ме боли, тъжно ми е, но е факт, че изиграх последния си мач на „Тича“. Причините за моето решение ще ги обявя по-късно, а името на новия ми отбор ще го разкрия другата седмица, когато всичко стане официално“, каза Курьор.
Матиас каза, че не може да определи кой е най-добрият му мач за Черно море и отправи следното послание към феновете на тима: „Аз ги обичам много. Те са причината да се влюбя в клуба. Това, което искам да им кажа, е, че те са фенове на един много голям български отбор. Един ден те може би ще ме забравят, но аз тях – никога. И аз като тях чух много приказки как ще премина в Левски. Аз с Черно море спечелих 2 купи и вече сърцето ми е „моряшко“. Аз останах в клуб, който печели, защо да преминавам в отбор, който не печели нищо. Благодаря на феновете за всичко. Черно море завинаги!“
Курьор изкара два сезона във варненския тим, но увековечи името си в историята на клуба, след като вкара гола, който донесе първата купа на България на Черно море.