276 души са кандидати за депутати от Варна

Във Варна са регистрирани кандидатски листи от 11 партии, девет коалиции и два инициативни комитета, съобщиха от Регионалната избирателна комисия. Общо 276 са кандидати за народни представители, от които 199 са мъже и 77 са жени. Най-дълга кандидатска листа е на ПП ГЕРБ – 30 души, което представлява максималният възможен брой в една листа за Трети изборен район Варна. Най-късата листа е на ПП „Български демократичен център“ – БДЦ, и включва само един кандидат.
Най-възрастният кандидат за народен представител е на 77 години, а най- младият – на 22.
Най-често срещани имена в кандидатските листи на партиите, коалициите и инициативните комитети са Николай, Георги и Димитър. От регистрираните кандидати за народни представители единственият рожденик в изборния ден е Веселин Марешки. Регистрирани са двама независими кандидати – Красимир Жейнов и Росица Йорданова.
На адрес rik03.cik.bg/ns2017/registers/pik може да бъде извършена проверка относно присъствието на гласоподавател в подписките в подкрепа на независимите кандидати в Трети изборен район Варна. На 11 март изтичат следните важни срокове:
Заявяване от гласоподавател да бъде вписан в избирателен списък и да гласува по настоящ адрес; заявяване от гласоподавател да бъде вписан в избирателен списък и да гласува с подвижна избирателна кутия.
Всеки избирател има възможността да провери адреса на избирателната си секция по следните начини: На интернет адрес www.grao.bg/elections, чрез SMS на номер 18429, на телефон 0800 1 4726, който е безплатен за цялата страна.