Аксаково празнува 15 години като град

 

 

В тържествена се превърна 50-ата пленарна сесия на Общинския съвет в Аксаково. Повод за празничния тон на заседанието бе навършването на 15-ата година от обявяването на Аксаково за град. На 28 май 2004 г. правителството на Симеон Сакскобургготски обяви преобразуването на село Аксаково в български град.

“Лесно е да надграждаш, когато имаш солидна основа”. Така кметът на община Аксаково инж. Атанас Стоилов отдаде признателност към предшествениците си, в началото на тържествената сесия на градския парламент, преди да върне лентата на последните 15 години от развитието на града.

Газификацията на обществени и частни сгради, модерната водопроводна и канализационна мрежа и приключването на най-големия екологичен проект в региона – модерното депо за твърди битови отпадъци, бяха проектите, които и администрацията, и съветниците определиха като най-значимите постижения, довели до преобразяването и модернизирането на Аксаково в последните 15 години.

Почетни гости на празничното заседание на градския парламент бяха бивши председатели на ОбС в Аксаково, служители на кметската администрация и приятели на общината.

В знак на признание към предходните управници на Аксаково, сред които Стоян Карастоянов, Любомир Манолов, Симеон Йорданов и др., кметът Стоилов връчи юбилейния плакет на общината “15 години Аксаково град” на общественици и партньори на общината.

“Когато интересите на хората надделеят над тясно партийните, успешният модел като Аксаково е възможен”. Така областният управител на Варна Яни Янев, по времето на чийто мандат Аксаково бе обявен за град, обобщи успешната формула за развитие на младия български град.