10 идеи за обзавеждане на малка баня

Днес все повече и повече домакинства избират малки апартаменти или къщи, които често имат ограничено пространство и банята не прави изключение. Обзавеждането на малка баня може да бъде предизвикателство, но не е невъзможно.

Използвайте светли цветове

Светлите цветове правят помещенията по-големи и светли. Това е особено важно за малките бани. Избягвайте тъмни и наситени цветове, тъй като те могат да направят помещението да изглежда още по-малко. Изберете светли, нюанси на бялото, кремави или светлосиви тонове.

Използвайте огледала за увеличаване на пространството

Огледалата са отличен начин да увеличите визуално пространството на малката баня. Можете да поставите голямо огледало за баня над мивката или да използвате няколко по-малки огледала, за да създадете впечатление за повече светлина и пространство.

Изберете компактни мебели

Когато става дума за мебели за баня с ограничено пространство, изберете компактни и функционални тоалетни, шкафове и полици. Тези мебели ще съхраняват всички ви необходими продукти за банята, без да заемат много пространство.

Монтирайте душ кабина вместо вана

Ако пространството ви е ограничено, разгледайте варианта да поставите душ кабина вместо вана. Това ще ви спести много пространство и ще ви позволи да се наслаждавате на по-голямо пространство за други неща като мебели за съхранение и т.н. Можете да изберете душ кабина с прозрачно стъкло, което ще усили визуално пространството.

Използвайте подово отопление

Ако искате да избегнете излишното заето място от радиатори и тръби, може да изберете подово отопление за вашата баня. Това не само ще ви спести място, но също така ще създаде по-добро усещане на комфорт и уют.

Изберете функционални аксесоари

Изберете функционални аксесоари, които съхраняват необходимите ви продукти за банята, като сешоари, перки и др. Вместо да ги държите по мивката или на пода, можете да използвате шкафчета за монтаж на стената, което ще спести място и ще ви позволи да подредите всичко на едно място. Поставете си красиви и стилни чаши за четки за зъби или малки органайзери за козметика.

Естествена светлина

По възможност е добре да имате малък прозорец, от който да влиза естествена светлина. Ако имате прозорец, може да поставите щори, които ще осигурят поверителността и ще позволят на светлината да проникне в банята.

Изберете големи плочки

Може да изберете голями плочки за пода и стените на вашата баня. Това не само ще даде излъчване на усещане за простор, но ще създаде и по-малко интериорни линии, което прави помещението да изглежда по-голямо.

Използвайте хоризонтални линии

Използвайте хоризонтални линии за монтиране на шкафове, огледала и други аксесоари. Това ще създаде излъчване на усещане за дължина и широчина на банята, като същевременно ще добави и интересен дизайн елемент към интериора.

Използвайте вертикални шкафове

Вместо да изберете шкафове, които заемат много място върху пода, можете да инсталирате вертикални шкафове върху стените. Това не само ще спести място, но също така ще създаде допълнително място за съхранение и ще направи банята ви да изглежда по-организирано.

Използвайте прозрачни материали

Използвайте прозрачни материали като стъкло или акрил за мебели и аксесоари. Това ще добави един лек, прозрачен елемент към вашата баня, който не само ще направи банята ви да изглежда по-голяма, но също така ще добави интересен елемент.

Изберете правоъгълна мивка

Изберете правоъгълна мивка, която ще ви позволи да използвате по-ефективно пространството на малката ви баня. Това ще ви даде по-голяма повърхност за подреждане на необходимите ви продукти за банята.

Използвайте тънки линии

Използвайте тънки линии за изграждане на интериора на вашата баня. Това ще създаде визуално усещане за по-голямо пространство и ще съчетае добре с останалите елементи на интериора.

  • публикация