1 май отново сплоти варненските социалисти

И тази година организация на Българската социалистическа партия във Варна отбеляза тържествено Деня на труда и международната работническа солидарност. „Сигурен съм, че всички ние тук, осъзнаваме историческата стойност на този ден. Денят, който през годините стана символ на работника и работническите движения по целия свят. Денят, който ознаменува най-значимата победа на трудещия се човек – осемчасовият работен ден!“, приветства присъстващите на сцена „Раковина“ в Морската градина временно изпълняващият длъжността председател на градската организация на БСП Павел Раличков.

„На този светъл ден, първо бих желал да се обърна към нашите родители – хората, които с труда си изградиха и оформиха държавата, в която всички ние живеем днес“, продължи той и припомни за икономическата значимост на Варна и региона преди 30-40 години, когато на територията на града работеха Варненска корабостроителница, кораборемонтния завод с пълния му капацитет, Радио завода и редица други малки и големи предприятия, осигуряващи заетост и стандарт на живот на варненци. Припомнена беше силата на единството на хората, извоювала правата на работниците. Силата на народа може да определи и жизнено важното за страната ни решение за участие чрез военна подкрепа в конфликта между Русия и Украйна.

„Защото, когато се вземат съдбоносни решения в едно демократично общество последната дума трябва да е на суверена, изразена чрез референдум“,заяви народният представител Борислав Гуцанов. „Нека ние, хората в активна възраст, пазим и отстояваме правата на работниците, нека го направим, заради хората на бъдещето – нашите деца!“, призова Павел Раличков и пожела на всички здраве и дръзновение.