Шофьор на линейка във Варна бе атракцията на рали България

 

Шофьорът на линейка в Център за спешна медицинска помощ Варна Веселин Николаев бе голямата атракция в кръга от рали България. Автомобилното шоу се проведе през уикенда във Варна и областта и бе наблюдавано от хиляди зрители.

Пилотът Николаев, който управлява Лада Самара с навигатор Тодор Стойков, кара извън класирането, тъй като не спази изискването за необходими каски (бел.ред. – всяка една струва 1000 лева).

Любопитно е, че за Веско това бе десето рали у нас. В някои състезания той е заемал и призови места.

Запалих се по ралита от мои приятели – автомобилни пилоти.

Беше през 2003 година, когато бях шофьор на линейка в очна клиника. Предложиха ме да опитам, съгласих се и от тогава рядко пропускам година без участие”, каза за „Народно дело Седмицата” 37-годишният Николаев.

В предни автомобилни надпревари той е карал също „Лада”, както и „Опел Корса” и „Пежо”.

Веско е претърпял и два катастрофи с лади, от които е имал късмет да излезе невредим. „На рали „Твърдица” през 2005-а колата ми се поднесе, излезе от пътя и се удари в мост. Три години по-късно на рали „Сливен” пък не можах да взема завоя и се блъснах в дърво. И в двата случая колите бяха смачкани и не ставаха за нищо, но аз се отървах дори без драскотина”, връща се назад във времето Веско.

Запитан кое му дава стимул да кара в ралита, той бе лаконичен: „Високият адреналин. Седна ли зад волана, забравям за всичко и се наслаждавам. Подобна емоция не може да се опише, а трябва да се изживее. За мен всяко рали е едно ново предизвикателство.”