Читател предупреждава: Неправилно паркирани камиони създават опасност от катастрофи

Наш читател ни писа, за да предупреди за опасност на пътя. Миналия петък сутринта той е видял и заснел неправилно паркирани камиони от кръговото под „Метро“ в посока крайезерния път, които създават предпоставки за пътно-транспортни произшествия. Ето какво ни пише той:
„Става въпрос за дълга колона от неправилно паркирани тежкотоварни автомобили в дясното пътно платно на ул. ”Атанас Москов“, от кръговото под „Метро“ надолу в посока ул. „Девня“. По този начин те създават реални и опасни предпоставки за катастрофа. Едно на ръка, че шофьорите им се разхождат по пътното платно, подпират се по камионите и пушат цигари, все едно са в пешеходна зона.
Спирането им там е практика и се наблюдава всекидневно без никой от органите на реда да вземе каквито и да било мерки! Би следвало правилата за движение по пътищата да са еднакви и да важат за всички! Трябва ли да изчакаме отново поредната трагедия, за да се задействат контролните органи? Съвсем наскоро младо момче от куриерска фирма намери смъртта си малко по-надолу по същия път. Отново причината бе това,че някой не си е свършил работата навреме!“