Читател от Варна: Преградата на бул. „Вл. Варненчик“ трябва да се премахне, по-добре светофар

Мантинелата, която сложиха на бул. „Вл. Варненчик“, предизвика бурни реакции у гражданите. От една страна, варненци са радостни и смятат, че това е правилно решение, защото на това кръстовище загубиха живота си не един или двама. От друга, има и такива, които не са доволни от преградата, тъй като стават огромни задръствания. Според трети, пречи на автогарата, тъй като целият трафик в посока изхода на града преминава през маршрута на автобусите и движението им е крайно затруднено. Един от нашите читатели се свърза с нас да предложи неговото мнение. Ето какво написа той:
”Апелирам за възможно най-скорошно премахване на мантинелата, поставена на бул. „Владислав Варненчик“, в района на автогарата. Нека вместо нея бъде поставена светофарна уредба, която да бъде синхронизирана със съществуващата вече светофарна уредба на кръстовището на бул. „Владислав Варненчик“ и „Андрей Сахаров“, така че да не се получават задръствания. Добър пример за това е кръстовището на бул. „Васил Левски“ и „8-и приморски полк“, което, макар да е много голямо и с много последователни светофари, е много добре урегулирано.
Също така апелирам, докато бъде премахната мантинелата и бъде изградена светофарната уредба на бул. „Вл. Варненчик“ и „Доброволци“ , да се постави секция за ляв/обратен завой на кръстовището на „Макдрайв“, ако премахването на мантинелата ще отнеме повече време. В момента положението на „Макдрайв“ е страшно! Поради затвореното кръстовище на автогарата се налага много автомобили да правят обратен завой на „Макдрайв“. Минават не повече от два автомобила и се чака поне 5-6 светофара, докато се премине наляво или направи обратен завой. Образува се страхотно задръстване!“