Читателски сигнал: Всяка сутрин на улицата до „Елитис“ има тапа! Родители слаломират между коли, хванали децата си

Наш читател изрази възмущението си от трудното придвижване с кола и пеш по улица „Никола Симов“ край магазин „Елитис“ в сутрешните и късните следобедни часове. Той се надява, че могат да бъдат взети необходимите мерки, за да се подобри организацията на движение по тази възлова улица и да се избегнат нежелани инциденти.
Ето какво написа нашият читател:
„Работя в района на ремонтиращия се в момента варненски булевард „Януш Хуняди“. Във връзка с ремонтните дейности ми се налага всяка сутрин и вечер, когато идвам и съответно си тръгвам от работа, да минавам по улица „Никола Симов“ – Куруто (по-позната като улицата на „Елитис“, или Полицейската академия). Дотук всичко е ОК. Твърдо „ЗА“ съм за ремонтите на тези главни булеварди и съм готов да изтърпя известно неудобство до приключването на въпросните ремонти.

11-slalom
Но всичко си има граници. Започвам работа в 8,30 часа всяка сутрин от понеделник до петък. Приключвам работа около 17,30 всеки ден. И всеки ден е едно ново „преживяване“ да стигна до работното си място и да си тръгна от него. Убеден съм, че е така с всеки един друг човек, независимо дали е пешеходец или с автомобил, на когото му се налага да минава по въпросната улица. Абсолютно постоянно по нея има паркирани коли, които затрудняват нормалното разминаване на автомобилите, както и нормалното движение на пешеходците. Да не говорим, че сутрин родителите, които оставят децата си в детската градина на същата улица, са принудени да слаломират между колите, хванали децата си за ръка. Наличието на полицейската академия в непосредствена близост ме караше да мисля, че с началото на ремонтните дейности по бул. „Януш Хуняди“ ще се направи организация на движението по ул. „Никола Симов“ с цел нормалното преминаване на автомобилите и пешеходците по нея.
Уви, нищо подобно не се случи. Всяка сутрин, независимо дали човек отива на работа, води детето си в детската градина или просто се е запътил към магазина в района, попада в една тапа точно преди магазин „Елитис“, от която няма излизане.“