Черно море Тича остана без спонсор

 

 

Павлин Николов се оттегли

Портних обещал съдействие

 

 

Баскетболният Черно море Тича остава без своя основен спонсор. На пресконференция ръководството обяви, че собственикът на „Интерком груп“ Павлин Николов оттегля финансовата си подкрепя за клуба. „Преди 3 години г-н Николов спаси клуба от фалит. През тези три години играхме два пъти плейофи, като единия път стигнахме до полуфинал, а през последния сезон останахме последни. Благодарим му много за подкрепата, тъй като ако не беше се появил през 2016 г., на практика клуба нямаше да го има днес. Сега сме длъжни да намерим нов спомоществовател. Имаме обещание от кмета Иван Портних, че може да ни помогне в това начинание. Оптимисти сме, че ще намерим. Това обаче трябва да стане най-късно до август, за да може да се планира всичко около новото първенство. Нямаме задължения“, разкри председателят на Управителния съвет на варненци д-р Георги Ганчев.

На пресконференцията трябваше да присъства и самият Николов, който да обяви конкретните причини за оттеглянето си, но д-р Ганчев разкри, че е пътувал от чужбина и се е прибрал много късно през нощта.

„Ние сме клуб, който е донесъл много радост, а от школата ни са излезли изключително голям брой играчи за мъжкия баскетбол у нас. Трябва да продължим да съществуваме, а не да живуркаме. Свикнали сме да се борим винаги за медали. Естествено, искаме да се дава шанс да се развива школата, а не да се вземат например петима чужденци. Минималният бюджет, който е нужен, е 200 000 – 250 000 лева, за да можем да участваме в първенството. В школата нещата са малко по-розови. Но там пък разходите, които имаме, са големи, заради отдалечността ни от останалите отбори. Само ние имаме финали във всички възрасти. Това качва много разходите. Там са нужни около 120 000 – 150 000 лева на година. Дори децата, които играят в старша възраст, да ги пуснем при мъжете без големи заплати, пак е нужен бюджет. За съжаление, във Варна почти не остана спорт“, коментира още Ганчев.

Той призна, че клубът е ощетен и от факта, че нито един негов мач не е бил излъчен директно по телевизията. „Само Черно море и Академик (Правец) играят със свои момчета, които са бъдещето на баскетбола ни, но нито веднъж не дадоха наш мач“, коментира председателят на УС.

Шефът на школата на клуба Спас Натов пък припомни, че през тази година се навършват 20 години от последната титла на Черно море и се надява този юбилей да бъде посрещнат с привличане на нов спонсор.