Черно море Тича иска да запази ядрото на тима

Целта пред баскетболния Черно море Тича е да запази ядрото на тима, което е от местни момчета. Това разкри в интервю за Dsport изпълнителният директор на варненци Саша Топчов. Той бе категоричен, че през следващия сезон клубът ще си постави още по-високи цели.

Запитан дали ще бъде запазено ядрото на мъжкия отбор, Саша Топчов отвърна: „Знаете, че 90 % от нашите играчи са от Варна. Идеята ни е да развиваме играчи от нашата школа. Мисля, че повечето от момчетата ще останат в клуба. Гледаме и към други състезатели, излезли от школата. Целта ни е да направим един сплотен колектив, който да постигне още по-добри резултати от тази година. Спомняте си, че когато казахме в началото на сезона,че ще сме в средата на таблицата, всички се смееха. Никой не вярваше как ще стане това, но нещата се случиха. Сега нашата цел е стъпка по-нагоре. Ще се опитаме да създадем всички условия, за да го постигнем”.

Припомняме, че първенството на България бе анулирано, заради ситуацията с коронавируса. Преди това „моряците“ бяха на седмо място във временното класиране, което в крайна сметка е анулирано. Тимът остави доста добри впечатления с играта си, а от гледна точка на организация в клуба, бе демонстрирано огромно желание в тази насока по време на домакинските мачове.

Специален приз за Христова от Вашингтон Стейт

Борислава Христова вече е готова да поеме по новия си път, но университетът Вашингтон Стейт я удостои с една финална награда преди старта на професионалната ? кариера. Варненската баскетболиска е носител на т.нар. Legacy Award – за цялостен принос и за завета, който оставя на университета след себе си. Тя завърши образованието си като топреализатор в цялата история на Вашингтон Стейт.

Бившият играч по американски футбол Джак Томпсън, играл в НФЛ, представи визитката на Борислава онлайн, тъй като церемонията не се състоя.

Божо Аврамов:

Влюбих се в баскетбола още на 7-8 години във Варна

Страстта на варненеца Божидар Аврамов към баскетбола набира сили още докато е в основното училище, което неминуемо води и до забележителна кариера. Като 16-годишен започва да играе за юношеския баскетболен клуб Черно Море Варна, а през следващите 13 години амбицията и талантът му го отвеждат в отборите на Валенсия, Гандия, гръцкият отбор Олимпия Лариса, италианският Юве Казерта баскет и румънският Асесофт Плоещ. Играчът на Балкан отговори на въпросите на Еrasport.bg

1. Какво е спортът за теб?

– Нещото, което ме прави истински щастлив.

2. Какво е баскетболът за теб?

– Моят живот, всичко което съм постигнал и видял е благодарение на баскетбола.

3. Как започна всичко? Можеш ли да ни разкажеш кой е първият ти спомен, свързан с този спорт?

– Всичко започна, когато бях на 7-8 години, в основното ми училище във Варна. Първият ми спомен, за който се сещам в момента, е когато за първи път гледах мъжкия отбор на Черно море в Спортна зала, емоцията беше невероятна!

4. Кой е любимият ти момент от историята на баскетбола?

– Мач номер 6 между Юта Джаз и Чикаго Булс, 98 година. Препоръчвам, който не го е гледал, да си го пусне.

5. С кое свое постижение в спорта се гордееш най-много?

– Много са моментите с които се гордея, обаче това, което чувствам като наистина най-голямо постижение, е завръщането ми в играта след тежка контузия, при това след близо 2-години пауза.

6. Коя е най-голямата ти гордост извън спорта?

– Семейство ми.

7. Какво закусваш?

– През повечето време плодове.

8. Какво те мотивира преди мач?

– Предизвикателството от самия мач, противникът, също така и напрежението.

9. Каква музика слушаш, когато тренираш сам?

– Обикновено стари хип-хоп песни.

10. Кое ще е първото нещо, което ще направиш след края на извънредното положение?

– Със сигурност първото ще е да вляза в залата и да пострелям в коша.

11. Как си почиваш?

– У дома, пия кафе, гледам филми.

12. Кое е в състояние да те развълнува колкото и баскетбола (или почти)?

– Семейството ми, близките ми приятели.

13. Кафе или чай? Кучета или котки? Пица или паста? Море или планина?

– Кафе, кучета, пица и паста, море и планина

Бивш играч на Черно море и ИУ се раздели с Академик

Капитанът на Академик София Николай Грозев ще се раздели с баскетболния клуб. Крилото е юноша на тима, като с изключение на два сезона игра постоянно с екипа на състава от Правец. Той се е изявявал и с екипа на Черно море Тича и Икономически университет-Варна.

Новината разкри старши треньорът на Академик Георги Давидов в „Двоен дрибъл“ по Баскетбол ТВ, а баскетболистът я потвърди за BGbasket.com, като тепърва му предстои избор на нов отбор.

„Николай Грозев отказа предложената му оферта, като избра да продължи другаде, с малко по-добри условия и му пожелаваме успех. Аз мисля, че той може да играе във всеки отбор в България,“ коментира Давидов.