Черно море решава за Луканов след мача със Септември

Най-малко трима футболисти си тръгват от „Тича”
Отборът започва зимна подготовка на 8 януари
В Черно море ще вземат решение за Емануил Луканов след последния мач за годината – в петък срещу Септември, в София. При победа е възможно Луканов да води тима и напролет, макар че и тогава ще е изостанал с няколко точки от топ 6. Равен или загуба обаче почти сигурно ще доведат до уволнение на 42-годишния специалист.


Желанието на феновете е техните любимци да бъдат поети от клубната легенда Илиан Илиев. Последният със сигурност напуска хита в елита Верея заради тоталното безпаричие. При нулевото равенство с Ботев на „Тича” в петък публиката отправи ясно послание към ръководството, като скандираше мощно името на Илиан. Ако шефовете обаче са склонни на такава рокада, трябва да са експедитивни, тъй като 49-годишният треньор има оферти и от чужбина. За неговия надпис най-много напират клубове от Казахстан.
Разбра се още, че най-малко трима играчи ще напуснат „моряците” през зимната пауза. Новите пък ще зависят от броя на напусналите и от вижданията на треньора на кои постове са нужни попълнения, за да вдигнат отборното ниво.
Естетите от постоянното присъствие на „Тича” са на мнение, че със сигурност се налагат кадрови промени, за да може тимът да е по-конкурентоспособен напролет и евентуално да се пребори за класиране в топ 6. Според тях не само перманентните контузии са причина „моряците” да не зимуват там, където им е мястото. За изоставането допринесоха и лошите резултати на Черно море у дома – 3 равни и 5 загуби в последните осем мача.
Иначе „моряците” излизат във ваканция веднага след двубоя със Септември, а първото занимание от зимната подготовка е насрочено за 8 януари.
Междувременно легендарният десен бек и треньор на Черно море Иван Василев стана прадядо, след като неговата внучка роди дъщеричка в Ница, която нарекоха Алисия. Щастливият Василев си купи самолетен билет за Франция и на 18 декември отива да види най-новата наследничка на фамилията.
„Станах баща и дядо, но да съм и прадядо, е нещо неописуемо. Подобно чувство не може да се опише с думи, то трябва да се изпита. Повече нищо не искам от живота”, заяви 78-годишният Василев. Както е известно, той е част и от знаменития ЦСКА в трите му паметни 1/2-финални мача от турнира за КЕШ с великия Интер през 1967 година.