Черно море постави вратар на дръвника

Оставането на Балджийски за другия сезон също виси на косъм
Черно море най-вероятно ще се раздели с вратаря Войтех Шром след края на сезона в Първа професионална лига. Както е известно, чехът дойде на „Тича” през януари и трябваше да замести Пржемисъл Коварж, но след като изигра няколко мача като титуляр, изгуби треньорското доверие.


В момента Гонзо разчита твърдо на Емил Михайлов, а при успеха с 3:1 в Бургас титуляр беше 17-годишният Иван Дюлгеров. Шром попада в групата, но остава резерва, и не е трудно да се предположи, че дните му във варненския клуб са преброени.
Оставането на Борислав Балджийски за другото първенство също виси на косъм. Офанзивният халф също бе сред зимните попълнения и трябваше да е адекватен заместник на напусналия Уго Секо, но на този етап това не се получава. Балджийски е вкарал само един гол, макар и важен – при успеха с 1:0 над Берое, а в другите срещи е кръгла нула. Логично той изгуби титулярното си място, а когато се завърна в състава срещу аматьорския Литекс, направи уникален пропуск при 1:1 в края на първото полувреме, който сащиса Гонзо. Впоследствие ловчанлии елиминираха „моряците” с дузпи.
Дни по-късно Гонзо все пак му даде шанс на Борислав и срещу ЦСКА, но след безобразната му игра го смени след почивката, а тимът изгуби с 1:3.
Преди 3 дни пък в Разград Балджо отново остана резерва срещу Дунав, а влизането му в игра през второто полувреме остана незабелязано и не можа да предотврати загубата с 0:1.
Като цяло зимната селекция на „моряците” може да се определи като провал, след като и чехът Филип Хлупик тотално отпадна от сметките на Гонзо, а Хосе Пируло, въпреки че получава редовно игрови минути, засега не е показал, че е полезна покупка.
Въпреки това Черно море е с реални шансове за четвъртото място и завръщане в Европа. Осем кръга преди края варненци са пети с 43 точки, една по-малко от четвъртия „Дунав”, и с 4 повече от шестия „Локомотив” (Пд).
В неделя от 17,45 часа „Черно море” приема „Локо” в Каварна.