Черно море-Порт Варна избира ново ръководство на 10 март

Черно море-Порт Варна претърпя една от най-сериозните си промени през изминалата седмица. След дълги години клубът бе напуснат от Симеон Варчев. Временен ръководител е д-р Георги Ганчев, който е член на управителния съвет. Той разкри пред „Народно дело Седмицата”, че предстои отчетно-изборно събрание на 10 март. На него ще бъде избрано ново ръководство – президент и управителен съвет. Генералният спонсор Пристанище Варна ЕАД продължава да изпълнява финансовите си ангажименти по перфектен начин, като „моряците” ще търсят и още спомоществователи.
„Клуба ще го има, естествено. Пуснахме документите, които се изискват за назначаване на отчетно-изборно събрание. Ще бъде на 10 март. Ще има избор на нов управителен съвет и президент. В момента търсим допълнително спонсори, за да можем да осигурим дофинансирането на клуба до края на сезона”, каза д-р Ганчев.
В  момента клубът остава под негово ръководство, както и на другите членове на УС – Борислав Ташев, Янчо Янчев и Петя Манолова. Според д-р Ганчев най-добрата формула за управление на клуба е президентът да бъде представител на Пристанище Варна. Той трябва да се занимава с финансовата част и цялостното управление на клуба. Изпълнителният директор пък трябва да се занимава единствено със спортно-техническата дейност.