Черно море гони топ 6 в елита

Гонзо ще дава шанс на всичките 24 футболисти през сезона

Чужденци вкараха за успеха с 2:1 в последната контрола с Балчик

След победата в последната контрола над Черноморец (Балчик) с 2:1 в събота треньорът на Черно море Георги Иванов обяви, че целта на отбора е да се пребори за място в първата шестица през новия сезон в първа професионална лига.
“Доволен съм от видяното. Имаше доста хубави неща, нормално имаше и грешки като във всеки мач. Ще се опитаме да ги изчистим до мача с Пирин. Подготовката мина добре, доволен съм от всички футболисти. Смятам, че направихме една добра основа, за да можем да се представим добре в първенството – каза Гонзо. – Свършихме селекцията, не чакаме нови. Смятам, че имаме достатъчно играчи. Имаме да изиграем около 20 мача до Нова година и всеки един футболист ще получи шанс, но трябва да си го заслужи, разбира се. Смятам, че отборът ни е добър да гони първата ни цел – класиране в първата шестица. Ако влезем в топ 6, след това ще преценяваме докъде можем да стигнем. Смятам, че имаме сили да се борим с всеки един отбор от нашето първенство.“
Преди спаринга с балчиклии „моряците” представиха отбора си за новия сезон. 24-те играчи излизаха един по един от тунела към терена на „Тича” и приемаха овациите на над 500 зрители.
За успеха на Черноморец се разписаха двама чужденци, които се оказаха и последните попълнения. Португалецът Уго Секо откри в 3-ата минута, а в 10-ата словакът Марек Кузма покачи с глава на 2:1. И за двете попадения асистира капитанът Георги Илиев. В 29-ата минута юношата на варненския тим Румен Александров реализира почетния гол за гостите.

Състав за новия сезон и номерата на футболистите:
40. Александър Чанович, 33. Емил Михайлов, 25. Иван Дюлгеров, 15. Траян Траянов, 17. Мартин Костадинов, 4. Мишо Венков, 22. Пламен Николов, 66. Даниел Златков, 73. Ондрей Сукуп, 5.Стефан Станчев, 21. Георги Илиев, 74. Тодор Паланков, 3. Даниел Георгиев, 6. Александър Цветков, 97. Николай Минков, 8. Ян Малик, 9. Бакари, 71.Георги Андонов, 13. Иван Коконов, 19. Владислав Романов, 27. Илиян Неделчев, 98. Валентин Йосков, 29 Марек Кузма, 7. Уго Секо.
Треньор: Георги Иванов, помощници – Ивайло Петров, Емануил Луканов и Стоян Ставрев.

Геша впечатлен от „моряците”, разчита на цял отбор техни юноши

31-02
Треньорът на Черноморец (Балчик) Георги Иванов-Геша остана впечатлен ог игровото поведение на футболистите на Черно море в съботната контрола между двата тима.
„Доста сериозен отбор е стегнал Черно море, като всички негови изпълнители се стремят да играят модерно. Поддържат добра скорост и динамика, бързо пресират и преливат, агресивни са, докато отнемат топката. Търсят също атаки по фланговете, тактически дисциплинирани са и движенията са им правилни”, не спести суперлативи за варненци Иванов.
Той допълни, че на този отбор на „моряците” му трябва самочувствие увереност в силите, които ще се придобият при един силен старт в елита и трупане на точки в началото. В първите три кръга подопечните на Гонзо гостуват на Пирин и Локомотив ГО, а между двете срещи приемат Монтана в Каварна.
Междувременно Геша ще разчита на 11 юноши на Черно море за мачовете в първенството на Североизточна „В” група, което започва на 14 август. Това са: Християн Христов, Севдалин Стайков, Николай Иванов, Слави Сталев, Виктор Митев, Румен Николов, Румен Александров, Петко Цанков, Александър Попов, Иван Добрев и Никола Дамянов.
Шестима пък са играли  Спартак – Константинос Хавелес, Генади Луго, Беадир Беадиров, Никола Арнаудов, Станислав Желязков и Мирослав Начев, а останалите двама в групата са синът на мениджъра Владимир Коев и местно момче.