Черно море БАСК се мести в „Конгресна“ за свирепите битки в Суперлигата

Юли Тупанков иска да се стабилизират в елита
 Отборът се подсилва с две-три нови попълнения
С двама-три нови волейболисти ще се подсили Черно море БАСК за битките през новия сезон в Суперлигата. Това съобщи за „Народно дело Седмицата“ треньорът на отбора Юли Тупанков.
Както е известно, варненци се завърнаха в елита след три години, след като спечелиха финалния плейоф във висшата лига срещу Славия с 2:1 победи.
При майсторите от октомври съперници на „баските“ ще бъдат шампиона Добруджа, Монтана, Нефтохимик, Марек, Пирин (Разлог), Арда, Тетевен, ЦСКА и Левски.
„Групата е свирепа и трябва да се подготвим добре, тъй като амбициите ни са да се стабилизираме в нея, за да може след време да се гонят по-високи цели. Видяхте, че през изминалия сезон шестия Арда за малко не игра финал, а четвъртия Добруджа спечели златото. ЦСКА пък с най-добра селекция остана осми. Конкуренцията е изключителна“, заяви за Тупанков.

30-01
Той уточни, че разполагат с добър отбор и смята, че ще са им необходими най-много две-три добри попълнения. Сред тях е възможно да бъдат и варненски волейболисти, които са в други наши отбори, като Явор Генов и Ивайло Великов например. Двамата през миналото първенство обличаха екипа на Нефтохимик, с който завършиха първи след редовния сезон, а впоследствие се окичиха със сребърните медали.
„Хубавото е, че зажаднелите за елитен волейбол варненски фенове мога да наблюдават мачовете ни в комфортната зала „Конгресна“, ако предложението на Обществения спортен съвет бъде прието. Отделно шефът на ССК Черно море Григор Фиданов планира да постави ново осветление и газово отопление в зала „Христо Борисов“, което ще улесни тренировъчния ни процес през зимата“, допълни Тупанков.
Специалистът разкри и кога му е било най-трудно във висшата лига, където неговите подопечни завършиха втори след редовния сезон с 13 победи и 5 загуби.
„През януари и февруари имахме болни и контузени. Записахме загуби, но аз вярвах, че с този отбор ще влезем в елита. Единственото, което не можахме да направим, бе да финишираме първи. Но въпреки това бях убеден, че ще се справим със Славия във финалния плейоф. Преди него те ни биха три пъти, но мачовете бяха на кантар, а два от тях направо си бяха наши“, каза още Тупанков.
Той изрази също задоволство, че всички състезатели са кадри на клуба, с изключение на Йордан Атанасов и Мартин Чолаков, които са съответно от три и една година при тях.
„През сезона тежестта на мачовете изнесоха много таланти от старшата възраст. Имаме и перспективна младша, като няколко състезатели от нея също влизаха в игра. Най-вече Симеон Димитров. При правилна работа би трябвало да сме спокойни за близкото бъдеще на клуба, след като разполагаме с голямо качество в школата“, завърши Тупанков.
Съставът
Разпределители: Стефан Георгиев, Георги Ботев
Посрещачи: Вангел Велинов, Петър Милушев, Калоян Балабанов, Симеон Димитров
Диагонали: Дамян Петров, Емилиян Георгиев
Центрове: Йордан Атанасов, Мартин Чолаков, Николай Колев
Либера: Калоян Кънев, Борис Димов, Мартин Иванов