Черноморец оцеля под лампите на последния модел осветление

 

Отборът на Черноморец (Балчик) завърши 1:1 у дома с Поморие и на практика оцеля във Втора лига. Двата гола паднаха през второто полувреме, като варненецът Владо Мирчев изведе домакините напред, а гостите, водени от бившия моряк Веселин Бранимиров и с Бекир Расим в състава, изравниха малко след това.

Момчетата знаеха, че и точката ни оставя в професионалния футбол и я постигнаха”, заяви заНародно дело СедмицатаГеорги ИвановГеша.

Три кръга преди края Черноморец е шести с 38 точки, на 5 от зоната на изпадащите.

Нямам притеснение за мястото ни във Втора лига, тъй като с оглед на програмата няма как всички отбори с по 33 и 34 точки зад нас да бият по два пъти, да не говорим три. Отделно, аз съм убеден, че ние ще вземем още точки в оставащите ни три мачав Ловеч, с Локомотив (ГО) в Балчик и с Царско село в София”, допълни Геша.

Любопитно е, че второто полувреме на двубоя ЧерноморецПоморие се игра на електрическо осветление, което се случва за втори път на стадиона през първенството след 1:0 над Литекс през ноември.

Нашето осветление е последен модел и е икономичносамо 40 лева на час. Така че през другия сезон можем да си позволим повечко мачове на лампи”, каза още Иванов.

Специалистът не скри, че има интерес към негови футболисти, което е нормално след силното им представяне.

До края на месеца ще е ясно кои ще напуснат. На този етап обаче селекцията не ме вълнува. Първо искам найкъсно в домакинството с Локомотив (ГО) да си осигурим и на теория оцеляването, а после ще ми мислим. Ние имахме две цели този сезонда се задържим във Втора лига и да продължим да радваме хората. Постигнахме ги и съм щастлив, че футболът отново е на мода в Балчик”, завърши Геша.